Krenuli radovi na odvodnji u Crkvenoj, uskoro će i u Slavonskoj ulici

Radovi na odvodnji u Crkvenoj ulici u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

24.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3282

Radnici "Komunalca" započeli su s radovima na sanaciji dijela sustava odvodnje u Lipiku, na križanju Trga dr. Franje Tuđmana i Ulice Alojzija Stepinca, odnosno popularno zvane Crkvene ulice.

Kako pojašnjava Marijan Pierobon, direktor "Voda Lipik" za koje "Komunalac" izvodi ove radovi, ovime bi se ubuduće trebali izbjeći problemi koji su se događali u posljednje vrijeme, nakon većih kiša.




- Mogu reći da se radi o pokušaju ispravka tehničke pogreške koja je napravljena davno ranije, kada je rađena odvodnja odnosno kanalizacija na tom djelu. Postojeća kanalizacija iz Crkvene ulice "ubadala" se bez ikakve šahte i pod pravim kutem, direktno u kanalizaciju koja prolazi Trgom dr. Franje Tuđmana prema Frankopanskoj, Ulici hrvatske mladeži i dalje prema bazenima. Ta kanalizacija je tijekom posljednjih nekoliko poplava prouzrokovala izbijanje vode na mjestu spoja jer je to bilo tehnički nekvalitetno riješeno. Taj tehnički nedostatak je često uzrokovao i plavljenje dijela Motela "Mimi" jer bi se napravio čep pa voda iz tog smjera nije mogla protjecati i vraćala se u njihove podrume. Da bismo riješili taj problem, pokušat ćemo prespojiti Crkvenu i glavni kolektor jednim bypassom, postavljanjem cijevi čime ćemo ublažiti kut dotjecanja i otjecanje iz Crkvene. Izgradit ćemo i dva kontrolna revizorna okna, odnosno dva šahta kako bi se olakšala kontrola i eventualna potreba za nekim novim intervencijama - pojašnjava Pierobon.


Procijenjena vrijednost radova je oko 20 tisuća kuna, a uz "Vode Lipik" u investiciji sudjeluje i Grad Lipik, kroz nabavku materijala i asfaltiranje tog dijela ceste koje će uslijediti nakon završetka radova.

Pierobon je potvrdio da će u Lipiku uskoro biti još radova na odvodnji, a koji će posebno interesirati stanovnike Slavonske ulice, na čiji smo problem nedavno ukazali.

- U dogovoru s "Hrvatskim vodama" sanirat ćemo i problem u Slavonskoj. Na nedavnom sastanku je dogovoreno da će oni još ovaj tjedan otkloniti primarni kvar, a to je zatrpanost kanala, nakon čega ćemo mi sanirati štetu nastalu na samom sustavu - tvrdi Pierobon.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI