Voda u Požegi se povukla; građani saniraju štetu

Zvonko Stanić
(FOTO: Lidija Galić)

13.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4885

Sinoć su ponovno plivale ceste i obiteljske kuće na području Požege i okolnih naselja. Danas opasnosti od poplave više nema. Vodostaj Orljave opada iz sata u sat. Na terenu je sinoć bilo 70 vatrogasaca iz JVP Požega te vatrogasci iz Brestovca, Velike, Kaptola i Kutjeva.

- Danas saniramo štetu, ispumpavamo vodu ljudima iz kuća i podruma. Vodostaj Orljave opada, ali još uvijek postoji opasnost za pleternički dio. Požega više nije ugrožena - rekao nam je zapovjednik JVP Požega Zdenko Mautner.

Peti su put sinoć plivali stanovnici Šubićeve ulice na Sajmištu. Voda se, kažu, stvorila u 15-ak minuta.





- S vrha Glavice slijevala se rijeka. Nisu riješene oborinske vode, kanal je začepljen i svaki put kad pada kiša slijeva se nama u dvorišta. Sinoć je ušlo i u podrum, ali srećom na vrijeme smo električne uređaje podigli na suho. Voda se povukla oko pola tri, danas čistimo, a ulica će kao i svaki puta do sada ostati prljava i neočišćena. Nju nitko nikad ne opere - prepričava Zdenko Stanić.



Ljut je na Hrvatske vode što ništa ne poduzimaju i kaže da će im ubuduće plaćati naknadu samo ako odrade svoj posao i ne bude poplave.

- Nije to veliki posao, ali jednostavno nitko ne mari - ogorčen je Zdenko Stanić.

Pribojavaju se nove kiše jer živaca za još jednu poplavu u samo četiri mjeseca više nemaju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI