¨Kose i čiste uzvodno i nizvodno od nas, a mi kao da ne postojimo¨

Stanovnici Jagodnjaka ljuti su zbog neodržavanja potoka
(FOTO: Lidija Galić)

07.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5741

Mještani Jagodnjaka već više od pet godina upozoravaju na problem koji im zadaje potok Vučjak. Kažu, zbunjuje ih odluka nadležnih službi o neodržavanju samo jednog dijela tog potoka koji prolazi ispod njihovih kuća.

- Kose i održavaju potok do kućnog broja 120, odnosno do mosta prema Šicani. Dio uzvodno od mosta, u dužini od 300-injak metara, potpuno je zapušten. Potok se i ne vidi. Sve je uraslo u šikaru i vrbe – prepričava Želimir Knežević i pokazuje potok koji se zbog drveća i trave jedva vidi.







- Bio sam prije mjesec i pol dana u Hrvatskim vodama. Tražio sam ih da nešto poduzmu. Voda nam dovlači krš i sve se to zadržava ispod naših kuća. Kad je bila poplava odvalilo mi je četiri metra visok potporni zid. Rekli su mi da će doći kad završe izgradnju brane i vodotoka 300-injak metara dalje, međutim nitko se nije pojavio – dodaje njegov susjed Ilija Orozović.





Osim otpada koji im se gomila iza kuća problem je i to što ovaj dio grada, udaljen samo dva kilometra od centra, nema kanalizaciju pa se sve otpadne vode slijevaju u potok.

- Nije mi nikako jasno da sve uredno održavaju uzvodno i nizvodno od nas, a samo ovaj dio uz naših 10-ak kuća nitko i ne pogleda. Pitao sam ljude koji su prije mjesec dana uređivali gornji dio vodotoka hoće li raditi i kod nas, rekli su mi da to uopće nije u planu. Kao da ne postojimo. Nije nam to jasno. Da bar prokopaju bagerom i to raskrče jer ovo je užas. Sami to ne možemo jer nemamo mehanizaciju, ali trpjeti više ne možemo. Vode i smrada već nam je preko glave – kaže Želimir Knežević.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI