Hotel ¨Lipa¨ prodan za 5 milijuna kuna

Hotel Lipa - zbog dugovanja im isključili struju, vodu i plin
(FOTO: Mario Barać)

27.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 11197

Na sudskoj javnoj dražbi koja je održana danas na Trgovačkim sudom u Slavonskom Brodu, prodan je hotel "Lipa" u Lipiku, potvrdio nam je Milan Nakić, stečajni upravitelj ZRC-a.
Novi vlasnik hotela je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

- Nekretnina je prodana na današnjoj dražbi, a Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao razlučni vjerovnik, je danas preuzela hotel "Lipa" za svoju tražbinu. Spomenuta agencija je danas bila i jedini ponuditelj, a ponudili su početnu cijenu od 5 milijuna i 48 tisuća kuna - rekao je Nakić.

Agencija kao razlučni vjerovnik ima potraživanja prema ZRC-u pa se može reći da je kupovina u stvari bilo prebijanje potraživanja, odnosno kupovinom hotela će namiriti veći dio svojih potraživanja. Nakić dodaje da je Agencija, temeljem članka 170. stečajnog zakona, dužna uplatiti u stečajnu masu jedan manji iznos nakon čega im se dosuđuje spomenuta nekretnina kojom onda dalje mogu raspolagati.


Hotel "Lipa" se u zadnje vrijeme spominjao kao budući Veteranski centar, a sada je na novom vlasniku da taj projekt i realizira u suradnji s Ministarstvom branitelja.


Podsjećamo da se ostale nekretnine ZRC-a: bazeni, Kursalon Wandelbahn i građevinsko zemljište prodaju 1. rujna na javnoj dražbi pred Općinskim sudom u Pakracu u ovršnom postupku. Nekretnine koje se prodaju su procijenjene na 22 milijuna kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI