Jezero isušeno, radova nema: Pakurnovac zarastao u šaš (foto)

Ovako danas izgleda Pakurnovac
(FOTO: Igor Pleša)

15.08.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 5144

Jezero Pakurnovac, koje je prije tri mjeseca isušeno zbog radova na utvrđivanju obale, još uvijek nije napunjeno, a radovi nisu ni započeli. Šaš i trava u razini su obale pa je ovo prekopakransko jezero gotovo neprepoznatljivo.



- Iako je plan bio da sve radove dovršimo do početka lipnja, obilne padaline to su onemogućile. Za radove je potrebno da dno jezera bude suho kako bi strojevi mogli odraditi posao. Isto tako, moramo pričekati da Vodoprivreda sanira štete koje su prouzročile poplave kako bi nama mogli pomoći u sanaciji jezera. Potrebna nam je njihova mehanizacija jer za početak radova na utvrđivanju potrebno je izvaditi sav ovaj šaš i travu što je nemoguće bez adekvatnih strojeva - istaknuo je Željko Parag iz ŠRD Pakrac koje održava jezero.





On ističe da bi radovi, ako vrijeme dopusti, trebali početi početkom rujna. Ipak, s obzirom na vrijeme kakvo nas prati cijelo ljeto, teško je očekivati da će desetak dana biti sunčano i vruće kako bi se dno jezera osušilo tako da je sve izglednije da će radovi početi tek za godinu dana. Time bi najviše izgubili ribiči koji koriste jezero jer im je trenutno na raspolaganju drugo koje je znatno manje i koje može primiti puno manji broj ribiča.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI