¨Možemo donirati samo trošak isporučene vode, odvodnje i pročišćavanja¨

Marijan Pierobon, direktor pakračkog Komunalca
(FOTO: Mario Barać)

14.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3254

Nakon što nam se javio nezadovoljni čitatelj iz Lipika kojemu je tvrtka "Vode Lipik", na ime pomoći od poplava umanjila račun za vodu u iznosu od 17,13 kuna, o ovoj temi su se očitovali i iz "Voda Lipik".

Pojasnili su model izračuna umanjenja računa za stradale u poplavama. "Za svakog korisnika izračunata je prosječna potrošnja u prethodnom periodu i obračunato koliko je više potrošeno od prosjeka u obračunskom periodu za mjesec svibanj. Vode Lipik d.o.o. mogu donirati samo trošak isporučene vode i usluge odvodnje i pročišćavanja, što znači da smo po metru kubnom donirali 5,71 kn (4,16 voda + 0,75 odvodnja + 0,80 pročišćavanje). Nismo mogli donirati i naknade prema državi: 0,74 kn7/m3-PDV + 2,85 kn/m3-naknada za korištenje voda + 0,95 kn/m3-naknada za zaštitu voda = 4,54 kn/m3, koliko je više m3 potrošeno od prosjeka x 5,71 kn/m3" - piše u priopćenju koje potpisuje direktor Marijan Pierobon.

Na ovaj način su pomogli 45 obitelji i 2 poduzetnika, a temeljem popisa stradalih kućanstava koje su zatražili od Grada Lipika. Umanjenje se odnosi samo na mjesec svibanj, a ukupan iznos umanjenja računa na ime pomoći je 1.363,67 kuna. Odluku o umanjenju je, na temelju prijedloga Uprave tvrtke, donio Nadzorni odbor kojem predsjedava Ivan Molnar, a u kojem su još članovi Mladen Dolić, Miroslav Ivančić, Željko Špelić i Damir Rendić. Pierobon je i komentirao konkretan slučaj Drage Bursika koji se i javno požalio na umanjenje računa.


"Gospodinu Bursiku je na računu za mjesec svibanj obračunato 23 kubna metra vodnih usluga. Oslobođen je plaćanja za 3 kubna metra uz napomenu da je kućanstvo gospodina Bursika u svibnju 2013. potrošilo 21 kubni metar, u lipnju 23 kubna metra, a u srpnju 2013. godine 22 kubna metra", zaključuje direktor Pierobon.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI