Oskrnavljen spomenik stradalim srpskim civilima

Spomen obilježje u Čečavcu
(FOTO: SNV PSŽ)

14.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6180

Mještani potpsunjskih sela na području općine Brestovac primijetili su da je spomen obilježje nevino stradalim mještanima Čečavca, Čečavačkog Vučjaka, Jeminovca, Ruševca i Šnjegavića oskrnavljeno, odnosno skinuta je i odnesena mramorna ploča. Miroslav Grozdanić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije javlja kako je o svemu obaviještena i policija koja je izvršila očevid.

- To je inače bilo u većini slučajeva i mjesto pijeteta prema ovim stradalnicima, na koje su njihove obitelji i rodbina postavljali cvijeće i palili svijeće, oplakujući svoje bližnje jer većina stradalih nakon više od 20 godina još uvijek nisu pronađeni, a nažalost ni procesuirani oni koji su odgovorni za njihovo stradanje - navodi Grozdanić u priopćenju.

Ovo spomen obilježje je podiglo Vijeće srpske nacionalne manjine PSŽ u suradnji s drugim manjinskim vijećima i mještanima naselja Čečavac, Čečavački Vučjak, Jeminovac, Ruševac i Šnjegavić krajem 2012. godine nevino stradalim mještanima dotičnih naselja koji su stradali u ratnim zbivanjima 10. prosinca 1991. godine. Na njega je vijenac položio i Ivo Josipović, predsjednik RH prilikom posjeta ovdašnjoj srpskoj zajednici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI