I Županija sufinancira energetsku obnovu kuća; prijave do 8. listopada

Energetska učinkovitost
(FOTO: Ilustracija)

13.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5219

Nakon gradova i općina i Požeško-slavonska županije je raspisala natječaj za sufinanciranje energetske obnove kuća. Sufinancirat će se ugradnja nove vanjske stolarije, toplinska izolacija, ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova i uređaja za povrat topline te energetski certifikat. Milijun kuna iznosi subvencija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 25.000 kuna županija. Maksimalan iznos sufinanciranja je do 82,5 posto ulaganja odnosno do 61.875 kuna po obiteljskoj kući.

- Natječaj je otvoren do 8. listopada, a mogu se prijaviti sve fizičke osobe s područja cijele županije sukladno pravilniku koji je objavljen na županijskim stranicama gdje možete naći obrazac i popis dokumentacije koju je potrebno priložiti uz zahtjev. Kad prikupimo sve prijave, povjerenstvo će obići teren. Odredit će se kriteriji za sve one koji zadovoljavaju sve uvjete i prema tome napraviti lista - izjavila nam je Branka Kuba, pročelnica Ureda za gospodarstvo o graditeljstvo Požeško-slavonske županije.

Neki od uvjeta natječaja su da stambena kuća ima najmanje 50 posto bruto podne površine za stanovanje i najviše dvije funkcionalne stambene jedinice. Mora biti izgrađena na zasebnoj katastarskoj čestici i biti građevinske bruto površine do 400 četvornih metara. Sve ostale informacije možete pronaći na internet stranicama Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI