Hrabra Vukovarka dovezla 4 tone pomoći za požešku Hvidru

Bob i Vasilija Tucker
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7802

Bračni par Robert i Vasilija "Vaska" Tucker, članovi engleske humanitarne organizacije "Refugee Relief" uručili su danas skoro 250 kutija s više od 4 tone humanitarne pomoći požeškoj HVIDR-i. Među tekstilom, higijenskim potrepštinama, hranom i krevetninama, našlo se i 30 kutija igrački te 80 komada školskog materijala. U HVIDR-i su obećali da će sav višak proslijediti obiteljima u potrebi. Vaska je inače Hrvatica, hrabra braniteljica Vukovara koja je za vrijeme rata "zaradila" 11 metaka i 50 gelera pri spašavanju suborca, a prijateljstvo s Požežanima se izrodilo kad su ovdašnji borci došli pomoći braniti njezin grad.



- Bila sam u ratu s Branom Drinovcem koji je poginuo na prvoj liniji. Došla sam vidjeti obitelj poginulog suborca. Počeli smo ostvarivati kontakt i posjećivati se međusobno, pogotovo kad se tu održava turnir. Razgovarali smo o humanitarnoj pomoći. Kad je njegov brat Ante znao da nekome treba pomoći, pitao bi. Odgovorila sam potvrdno. S požeškom Hvidrom smo se povezali prošle godine - pojasnila nam je Vaska.


- Tu sam primila metak i ovdje (pokazuje nam rane), nedostaje mi pola kuka, nisam jedino u glavu dobila, ali sačuvala sam duh. Duh je bitan, kad je čovjek ovako zauzet i okupiran, nemate vremena misliti ni o nečemu. Ponekad mislim da je to bio samo ružan san, ali pomalo se vratim i vidim da puno mojih suboraca nema. Onda znate da je bio rat. Ožiljci mi ne smetaju, ali mi je žao mojih dragih prijatelja - nastavila je hrabra Vukovarka.


- Sada smo ponovno u Hrvatskoj, a prije smo živjeli u Roystonu, pola sata od Cambridgea. Humanitarna pomoć se prikupljala u Engleskoj. Ljudi, tvrtke i trgovački centri doniraju svašta. Ima novih i polovnih stvari. To je samostalna organizacija u Engleskoj koja sakuplja pomoć za Afriku, Ukrajinu, Kosovo... Šaljemo je svima koji su pogođeni prirodnim nepogodama ili ratom. Ja sam samo članica, a gospodin Bob Parfitt je glavni šef. Ovu pomoć smo namijenili svima u teškoj situaciji, bili oni socijalno ugroženi, branitelji, stradali u poplavama. Čovjek u nevolji je "čovjek u nevolji". Bitno je samo da dođe u prave ruke - rekla nam je na kraju.



- Pomoć je prvenstveno namijenjena za naše članove slabijeg imovinskog stanja. Ukoliko bude potrebe, pomoći ćemo i drugoj braniteljskoj populaciji. Imamo i određeni broj dječjih pelena koje planiramo predati dječjem odjelu bolnice ili jednom od vrtića. Zatim tu je određeni broj školskih torbi. Mi smo starija populacija i naša djeca su već prošla školsku dob, tako da ćemo se raspitati za djecu slabijeg imovinskog stanja u školama. Bit ćemo otvoreni za suradnju sa svim osobama kojima je potrebna pomoć - rekao nam je Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI