Manje nesreća, ali više prometnih prekršaja nego lani

Prometna nesreća u Badljevini
(FOTO: Mario Barać)

13.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3408

Dvije su osobe poginule, 13 ih je teško, a 86 lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile u prvih šest mjeseci na području Policijske uprave požeško-slavonske, izvijestila je na nedavnoj konferenciji za medije glasnogovornica Ivana Radić.

Ukupno su zabilježene 243 nesreće što je 17 nesreća manje nego u istom periodu prošle godine. Lani je ozlijeđeno 50 osoba više od koji su dvije poginule, 25 ih je bilo teško, a 124 lakše ozlijeđeno.

Smanjenje broja nastradalih osoba zabilježeno je u sve tri Policijske postaje, navodi se u izvješću iz PU požeško-slavonske.


Među nastradalima je najviše vozača, njih 66, zatim 27 putnika i osam pješaka. Ozlijeđeno je i šestero djece od kojih jedno teže i pet lakše.


Najviše je bilo slijetanja s ceste, zatim udara u parkirano vozilo te bočnih sudara.

Brzina je najčešća okolnost koja prethodila prometnim nesrećama i dovela je do 64 nesreće što je oko 25 posto od ukupnog broja nesreća.

U prvom je polugodištu u nadzoru prometa u PU požeško-slavonskoj zabilježeno gotovo šest tisuća prekršaja, odnosno 15 posto više nego u istom periodu prošle godine. Najviše ih je evidentirano na području PP Požega, više od dvije i pol tisuće, zatim oko tisuću i pol na području PP Pakrac te na pleterničkom području gotovo 1 800.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI