Pokrenuli akciju za manje pasa lutalica i zgaženih životinja na cesti

Mateja Trupina i Katarina Švajcer sa psima iz požeškog azila
(FOTO: Aleksandar Grlić)

09.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3350

"Članarina za kastraciju" najnoviji je projekt Udruge za zaštitu životinja "Sirius" Požega. Cilj im je sakupljanjem članarina pomoći vlasnicima da lakše plate proceduru steriliziranja ljubimaca koja u prosjeku košta 750 kuna na prihvatljiviju svotu kako bi se tako smanjio broj napuštenih pasa i mačaka koje lutaju Požegom.

- Uzeli smo u taj projekt 60 životinja do kraja godine, 30 pasa i 30 mačaka. Članovi nemaju nikakvu obavezu osim plaćanja godišnje članarine od 50 kuna. Cilj je da se novčano pomogne građanima da lakše steriliziraju svoje ljubimce. Projekt smo osmislili s veterinarima i Gradom. S članskom iskaznicom se postiže popust kod veterinara, a s Gradom još pregovaramo tako da bi cijenu sterilizacije snizili na 500 kuna što je daleko pristupačnije. U pravilu to funkcionira kao blagajna uzajamne pomoći, ali pozvani su ljudi koji nemaju ljubimce da se uključe. Sterilizacija je dobra i za vlasnike jer se rješavaju problema životinja koje odlutaju od kuće. Nakon procedure ne vode se više nagonima i ne sakupljaju druge životinje oko kuće. Ženke imaju manji rizik od tumora i krajnji rezultat je puno manje zgaženih životinja po cesti - rekla je Gordana Malbašić iz udruge Sirius.




Plakat za kampanju sa siluetom pregaženog psa za kampanju je napravio požeški umjetnik Nikola Radmirović. U akciju su se uključila i mnoga poznata imena poput Gorana Višnjića, Ivane Kindl i voditelja emisije "Kućni ljubimci" Antuna Ponoša. Više informacija o akciji igdje se možete učlaniti možete doznati na Facebook stranici Udruge Sirius.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI