Požeška pjesnikinja predstavila svoju drugu zbirku

Predstavljanje zbirke pjesama Ane Neferović
(FOTO: Mario Nakić)

03.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6881

Požežanka Ana Neferović predstavila je večeras u Gradskoj knjižnici i čitaonici svoju drugu zbirku pjesama. O knjizi nazvanoj "Vlati na vjetru" govorila je Koraljka Josipa Neferović, predsjednica Kulturne udruge Quadrivium iz Zagreba i urednica izdanja.

- U prvom dijelu knjige su pjesme koje su emotivno vezane za život autorice, drugi dio je nadopuna njezine prve zbirke pjesama i pun je slavonskih motiva, a u posljednjem poglavlju "Ljubav u ogledalu" nalaze se ljubavne pjesme. Kao urednica zbirke sam uživala u cjelokupnom procesu stvaranja i izdavanja ovoga djela - rekla je Koraljka Josipa Neferović.

- Prva je zbirka obuhvatila samo dio onoga što sam ja dugi niz godina pisala, ovo je nastavak u jednom poglavlju, dok su druga dva nastajala paralelno s prvom knjigom. Za mene je pisanje kao snivanje. Jednostavno ne možete unaprijed odrediti sadržaj pjesme, napišete kada vam dođe inspiracija - rekla je u svom pozdravnom govoru autorica Ana Neferović, a nakon toga je pročitala i neke stihove iz svoje nove knjige.


Za glazbeni intermezzo pobrinuli su se se pijanist Ivan Polić i flautistica Eva Cigić, a pjesme je, uz autoricu, čitala i Ana Pirović, tajnica Zajednice zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI