Erik i Roko prvaci Hrvatske, plasirali se na Svjetsko prvenstvo

Mladi požeški šahisti na kadetskom prvenstvu Hrvatske
(FOTO: Iz priv. kol. T. Hajpeka)

28.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3974

Mladi požeški šahisti nastavljaju ostvarivati vrhunske rezultate. Na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske, održanom ovog tjedna u Kaštel Štafiliću, nastupilo je 8 naših šahista u dvije kategorije.

U konkurenciji kadeta do 11 godina Roko Vlahov je osvojio prvo mjesto, dok je u mlađoj konkurenciji (do 9 godina) najbolji bio Erik Hajpek iz Dervišage. Uz njih dvojicu, među Požežanima se istaknuo i Tibor Kakuk osvojivši 4. mjesto.

Roko i Erik osvojili su naslov prvaka ostvarivši po sedam pobjeda i dva remija. Time su obojica izborili plasman za svjetsko prvenstvo koje će se nagodinu održati u Kazahstanu ili na europsko prvenstvo u Poreču. Uskoro mogu očekivati i poziv Hrvatskog šahovskog saveza da brane boje Hrvatske na prvenstvu Europske unije za mlade koje će se održati u kolovozu u Austriji.


- Roka Vlahova za državno prvenstvo pripremao je  njegov otac Hrvoje Vlahov dok su Erika Hajpeka pripremali  Branko Kutuzović i Ivica Samarđić. Ovi su rezultati ostvareni ponajviše entuzijazmom roditelja, a  kada bi u  Gradskom šahovskom klubu Požega postojao organiziran i kvalitetan  rad s mladima, rezultati požeške djece bili bi još bolji - ističe Erikov otac Tomislav Hajpek.


Na kadetskom prvenstvu Hrvatske još su nastupili Juraj Prevolšek, Egon Hajpek, Nora i Ivano Pisker te Ana Skukan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI