Savjet dana: Kako pripremiti dobar paprikaš

Regina Majstorović priprema mađarski paprikaš
(FOTO: Igor Pleša)

21.06.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 2503

Priprema paprikaša i degustacija autohtonih mađarskih slastica bili su središnji događaj Dana Mađara koji je danas upriličen u prostoru Kurije Janković u Pakracu. Iako je najavljen znatno bogatiji program koji bi uključivao i nastupe mađarskih kulturno-umjetničkih društava iz naše i okolnih županija te goste iz Mađarske, gotovo polovina pozvanih nije se odazvala.

Tako su se uz mađarsku narodnu glazbu u kuhanju paprikaša, prepoznatljivog mađarskog specijaliteta, okušale zajednice Mađara iz Pakraca, Kutine, Bjelovara, Daruvara i Koprivnice. Tajnu spravljanja dobrog paprikaša otkrila nam je Regina Majstorović iz Društva Mađara Pakrac koja je naglasila kako je kvalitetno juneće meso ključan sastojak ovog jela.

- Naravno, uz meso važno je imati i pravu, ljutu mađarsku papriku  kako bi paprikaš imao potrebnu žestinu. Dio Mađara uz njega servira i rezance, no uglavnom se jede bez priloga - istaknula je Majstorović.





S obzirom na malen broj sudionika, ocjenjivanje najboljeg paprikaša palo je u drugi plan, a organizator ističe kako je ipak najvažnije bilo predstaviti građanima mađarsku tradiciju i kuturu koja je u velikoj mjeri obogatila i naš kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI