¨To nije štrajk, to je nelegalna i prisilna obustava rada¨

Sloga štrajk
(FOTO: Lidija Galić)

09.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7641

"To nije štrajk, to nije nešto organizirano od strane sindikata, to je nelegalna i prisilna obustava rada. Tako bih ja to nazvao. Nekolicina huškača uspjela je uvjeriti veći broj radnika da prekinu raditi", rekao nam je Milan Nakić, stečajni upravitelj u tvornici tekstila "Sloga" nakon razgovora s radnicima koji su danas štrajkali.

Kao što smo već objavili, u našu redakciju javili su se radnici kako bi nas obavijestili o štrajku. Od izvršnog direktora Ivice Žagera doznali smo kako je otprilike polovina radnika u štrajku jer još nisu primili plaću za travanj.

- Rekao sam im da nastave raditi, njima je to u interesu. Proizvodnja je nastavljena nakon stečaja isključivo zbog njih. Nitko osim radnika nema koristi od proizvodnje. Njihovo je pravo da ne rade, ako ne žele - tvrdi Nakić.


Na pitanje zašto im kasni plaća, stečajni upravitelj odgovara kako je razlog neproduktivnost u proizvodnji.


- Poslodavac je njima osigurao punu zaposlenost, sve što se proizvede može se prodati. Sve što se proda, to se i naplati, a sve što se naplati, ide na plaće radnika i materijalne troškove, nema drugih izdataka. Plaća kasni isključivo iz razloga što se u mjesec dana ne proizvede dovoljno robe i kad se fakturira, nema dovoljno za plaće. Niska produktivnost, to je jedini razlog - ustvrdio je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI