Ne želi više čekati izdavača: Gabrijela objavila svoj prvi roman

Gabrijela Zec
(FOTO: Iz priv. kol. G. Zec)

06.06.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6118

Požežanka Gabrijela Zec pisanjem se bavi niz godina. Odlučila je prestati čekati na izdavača i podijeliti svoj roman prvijenac "U sjeni dana" besplatno na internetu. Možete ga skinuti ovdje. 0d tiskanog izdanja još nije odustala, ali ovako se nada da će ga pročitati veći broj sugrađana. A možda se nađe i potencijalni izdavač.

- Aktivno se pisanjem bavim možda godinu-dvije. Uvijek sam nekako pisala poeziju. Roman sam počela pisati s 20 godina, ali nisam ga dovršila. Napisala sam nekih 15-ak stranica. Rekla sam si da ne mogu ja to napisati. Onda sam prošlog ljeta pohađala školu pisanja u Gorskom kotaru pa sam nastavila s romanom. Htjela sam nešto kreativno raditi. Prije sam izrađivala predmete od kartona pa sam si rekla: "S romanom se ne zamažeš toliko". To je ljubavna priča, ali ja ga volim zvati "duhovna" ljubavna priča zato što je to pozitivan roman koji govori o umjetnosti i ljepoti života, mladim ljudima koji traže svoje mjesto - ispričala nam je Gabrijela Zec.

- U sjeni dana je ljubavna priča o djevojci koja studira slikarstvo u Rimu. Tamo odlazi na poticaj Marka, prijatelja u kojega je nesvjesno bila zaljubljena i on u nju. Nakon nekoliko godina se vraća u bakin gradić Tallis, u kontinentalnoj Hrvatskoj sa zaručnikom i društvom. Vraćaju joj se sjećanja na njezinu inspiraciju Marka, na Tallis, na klupe koje su uredili u obliku orhideja i na prijatelje koje jako dugo nije vidjela.


Nezaposlena 36-godišnja pravnica nam kaže da je u struci radila samo volonterski. U slobodno vrijeme bavi se raznim oblicima umjetnosti, sudjelovala je i na scenarističkim radionicama jer je zanima film. Trenutačno pohađa radionice o ljekovitom bilju, no pisanje joj je ipak najveća strast. Već sprema novi roman i ne odustaje od potrage za izdavačem za prvi.


- Reakcije prijatelja na roman su dobre, kažu mi da sam to lijepo napisala. Kad sam bila na školi pisanja, pročitala sam par ulomaka. Tamo su me upozorili na neke stilske pogreške pa sam ga malo doradila. Odlučila sam ga podijeliti na internetu da ga svi vide. Probala sam kontaktirati neke izdavače, ali slabo mi se tko javlja. Voljela bih da ga konačno mogu objaviti i u tiskanom obliku. Bila sam na radionici kako objaviti svoje potencijale pa sam napravila i Facebook stranicu. Nedavno mi je objavljena kratka priča "Sanjin pobjednički skok". Najviše ipak volim pisati romane. Spremam još jedan u kojem će u pozadini biti jedna socijalna priča. Zvat će se "Okruglo" - rekla nam je Gabrijela na kraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI