Traktorom sletio u jarak; od pogibije ga spasio betonski zid

64-godišnjak se traktorom prevrnuo u jarak
(FOTO: Lidija Galić)

04.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10406

U prometnoj nesreći koja se oko 21,30 dogodila u Golobrdcima pored Požege život je zamalo izgubio 65-godišnji muškarac. Od supruge koju smo zatekli na mjestu nesreće doznali smo da je bio pod utjecajem alkohola te da se vraćao iz Požege.



- Nazvao me šogor iz Ulice Ante Starčevića i pitao me je li mi muž došao kući. Rekla sam mu da nije, a on mi je uplašeno rekao da je upravo prošla hitna te da provjerim da mu se nije što dogodilo. Sišla sam u selo i vidjela kako ga upravo izvlače ispod traktora. Ljuta sam jer je skoro poginuo svojom krivnjom – prepričava supruga nastradalog.


Ispod prevrnutog traktora unesrećenoga su izvlačili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Požega i hitne pomoći. Kažu kako u prvi mah nije davao nikakve znakove jer je najvjerojatnije bio u šoku. Kad su prišli traktoru i htjeli rezati lim kako bi došli do njega, rekao im je da to ne rade te su mu pomogli da se izvuče ispod traktora. Vozilom hitne pomoći prevezen je u požešku bolnicu.




Kontrolu nad traktorom vozač je izgubio u blagom zavoju na samom ulazu u selo. Krivudao je te sletio u lijevi kanal. Od težih posljedica spasio ga je betonski zid na koji se traktor naslonio te se unesrećeni našao u praznom prostoru između zida i traktora.

Mještani kažu da je hitnu nazvao mladić koji je pješice naišao u tom trenutku te vidio sve što se dogodilo.

Očevid u Golobrdcima još uvijek traje.





Dodano 5. lipnja

U policijskom se izvješću navodi da je 65-godišnjak, traktorom marke Ursus kojem je bila pridodana neregistrirana prikolica ručne izrade, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Dolaskom do zavoja ulijevo nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je sišao s kolnika i nastavio vožnju po putnoj bankini. Prešao je na suprotnu stranu kolnika i sletio u putni kanal. U prevrtanju traktora i prikolice teško je tjelesno ozlijeđen. Protiv njega slijedi prekršajna prijava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI