S djecom nije teško raditi: Ruke su spretne, granica je mašta

Radionica animiranog filma
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2606

Radionicom animiranog filma u Gradskom muzeju otvoren je 22. festival jednominutnog filma. 12 učenika požeških osnovnih škola naučit će sve o izradi takvih filmova od Nataše Dorić, voditeljice Centra tehničke kulture u Osijeku. Za izradu animiranog filma imaju četiri dana, a danas su imali priliku pogledati filmove svojih vršnjaka.



- Djeca će raditi u kolažu, a film će biti iznenađenje koje će roditelji, polaznici i svi gosti moći vidjeti u četvrtak u 17 sati. S djecom nije teško raditi, ako ih se zainteresira i već u startu imaju volju i želju. Ruke su spretne, a mašta je jedino ograničenje. Od malih nogu obožavam animirani film. Splet okolnosti me doveo do toga da mogu djeci prenijeti znanje koje sam stekla. Za jedan ovako jednostavna film treba dosta vremena i priprema pa će nam ova radionica od 20-ak sati biti "na knap" - priznaje Nataša Dorić, voditeljica radionice.







- Dosad sam radila samo animaciju s "Čiča Glišom" na papiriću. Nemam iskustva s kolažem. Prijavila sam se da probam nešto više. Mislim da ćemo moći napraviti i takav film, ali da je ipak teško. Od filmova koje smo danas pogledali najviše mi se svidio onaj s malim mišem koji pomaže prijatelju - rekla nam je Marta Štimac, učenica 5. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI