Iz Pakre izvađen srušeni pješački most

Vađenje mosta iz Pakre
(FOTO: Mario Barać)

21.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3230

Radnici daruvarske "Vodoprivrede" danas su iz Pakre izvukli metalni pješački most koji je nabujala rijeka uništila i potopila 15. svibnja, nekoliko minuta prije ponoći. Most je potonuo već na prvoj kaskadi, svega desetak metara nizvodno od mjesta gdje je bio učvršćen.

Izvlačenju je nazočio i Pakračanin Borislav Černi koji je radio na izgradnji ovog, ali i mosta koji je na Pakri bio sagrađen prije Domovinskog rata.

- Prvi most smo gradili 1989. godine prikupljanjem dobrovoljnih priloga i radnim akcijama stanovnika Ulice Matije Gupca, Prekopakre, djelatnika bolnice i ostalih građana. Taj je most u ratu srušen, a novi smo izgradili 1994. godine. Šine smo dobili od željeznice, gazište i ostali materijal je platila jedna međunarodna organizacija koja je u to vrijeme bila aktivna u Pakracu. Radio sam na varenju i ostalim poslovima, a najzaslužniji je bio Ante Filipović. Jako mi je žao ovog mosta. Ako bude trebalo, radit ću i na trećem - poručio je Boro.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI