¨Ministre, kad ćete napraviti parkiralište uz požešku bolnicu?¨

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

29.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4897

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na današnjoj je konferenciji za novinare ponovno podsjetio na dug požeške bolnice koji je spajanjem s pakračkom, suprotno najavama o smanjenju, značajno veći.

- Potraživanja i dugovanja požeške bolnice bila su gotovo jednaka i naša je bolnica bila jedan od primjera kako se u teškim vremenima može dobro upravljati. Minus koji je nastao spajanjem dviju bolnica danas je 16 milijuna kuna. Ako zbrojimo potraživanja iz prošlih godina dolazimo do brojke od gotovo 50 milijuna kuna dugovanja, a najveći problem je konsolidacija HZZO-a. Ništa dobro nije napravljeno. To je devastacija naše bolnice - tvrdi župan Alojz Tomašević.

Nezadovoljan je i činjenicom što se, unatoč najavama pojedinih političara o već izlobiranih 1,5 milijuna kuna, ni nakon gotovo dvije godine nije maknulo s mjesta u izgradnji parkirališta uz bolnicu.


- Prije dvije godine tadašnji je župan Marijan Aladrović s ravnateljem požeške bolnice riješio problem zemljišta uz Opću županijsku bolnicu u Požegi. Zemljište je otkupljeno, dobivena je lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta. Lani je bolnica prešla pod upravljanje Ministarstva zdravlja, a parkiralište još nije napravljeno - rekao je župan Alojz Tomašević.


Postavlja pitanje ministru kad će napraviti parkiralište za građane ovog grada i županije jer oni to s pravom očekuju.

- Ako vi ne znate i ne možete, to će učiniti Županija. Znam kako ćemo to isfinancirati i siguran sam da će građani to cijeniti jer brigu o njima moramo voditi. Gospodine ministre očekujemo ravnopravnost s ostalim dijelom Hrvatske jer i mi živimo u Hrvatskoj - zaključio je župan.

Dodaje da ako se u ovoj godini ne krene s izgradnjom parkirališta postoji opasnost da lokacijska dozvola propadne.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI