¨Usluge su koristile imućne osobe, pa čak i roditelji nekih čelnika¨

Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega
(FOTO: Mario Nakić)

29.04.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 9484

Među 850 dosadašnjih korisnika programa Pomoć u kući na području Požeško-slavonske županije, veći dio njih uopće nije evidentiran u Centru za socijalnu skrb. Često se radi o osobama iz imućnih obitelji, pa čak i roditeljima nekih čelnih ljudi, tvrdi Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega, koja naglašava kako se program "Pomoć u kući" starijim i nemoćnim osobama neće ukidati, nego će se pravednije raspodijeliti.

Prema odluci Ministarstva socijalne politike i mladih, pravo na financiranje Pomoći u kući više neće imati osobe s primanjima većim od 2.000 kuna, a one s primanjima između 1.500 i 2.000 kuna Ministarstvo će sufinancirati s 50 posto. Dosad su program provodile jedinice lokalne samouprave i Županija, koje sada imaju zadatak na terenu s korisnicima popuniti zahtjeve onih koji bi mogli i dalje koristiti pomoć Ministarstva koje financira projekt. Dosad su zaprimili 190 zahtjeva i očekuju ih još, ali će korisnika u konačnici biti znatno manje nego prije.

Od sljedeće godine za obavljanje usluga ovog programa moći će se prijaviti i udruge te privatne tvrtke registrirane za tu djelatnost.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI