¨Sve bi bilo puno jednostavnije da je to učinjeno još prije 10 godina¨

Poduzetnička zona u Požegi prostirat će se od rijeke Orljave do Industrijske ulice
(FOTO: Google Maps)

22.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8612

- Čemu sve to ne ranije? Žao mi je što se Požega u taj projekt nije uključila daleko, daleko ranije. Sve bi bilo puno jendostavnije da je Požega u najmanju ruku prije deset godina imala definiranu gospodarsku zonu, precizirane uvjete tko može ulagati i koja se industrija tamo može razvijati - obrazložio je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić odluku o osnivanju Gospodarske zone u Požegi čiji će se prijedlog pred vijećnicima naći u četvrtak na osmoj sjednici Gradskog vijeća.

Kaže kako se u tom slučaju ne bi dogodilo da danas od područja koje je trebalo imati isključivo proizvodno-gospodarsku djelatnost danas imamo trgovačku zonu.

Poduzetnička će se zona protezati na gotovo 37 hektara i nalazi se u istočnom dijelu grada. Sa sjeverne će strane graničiti s rijekom Orljavom, sa zapadne s postojećom zonom poslovne namjene, južna je granica Industrijska ulica, dok je s istočne strane Šokačka ulica.


Smolčić je ujedno najavio osnivanje Gospodarske zone poljoprivredno-poslovne namjene i rekreacijske zone Požega-sjever.


Riječ je o prostoru površine 72 hektara od Poljoprivrednu škole prema Alagincima. Uz objekte gospodarsko-poljoprivredne namjene bit će to prostor za rekreaciju uključujući i sportsku dvoranu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI