Zahvalnice i pokloni za 66 darivatelja krvi

Saša Barčan prima zahvalnicu za 75. darivanje krvi
(FOTO: GDCK Pakrac)

17.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3970

Radmila Relić Zerdin, dopredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Stjepan Poletto, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davatelja krvi uručili su jučer, na prigodnoj svečanosti, simbolične nagrade - satove s logom Crvenog križa, prigodne srebrnjake, diplome, majice i značke jubilarnim darivateljima krvi.

Nagrađeno je ukupno 66 darivatelja, za 75 darivanja priznanja i zahvale su primili Saša Barčan, Damir Sertić i Ivica Zanetti dok je za 50 davanja zahvaljeno Marijanu Sarki, Vladi Šmitu i Igoru Džoliću. Još je 7 darivatelja primilo priznanja za 40, 10 darivatelja za 30 davanja, 8 za 20, 15 za 10 te 20 darivatelja za prvo darivanje krvi.

Duško Kliček, ravnatelj GD CK Pakrac je zahvalio darivateljima u ime svih onih kojima je njihova krv pomogla i možda spasila život. Pakrački crveni križ ima 256 aktivnih darivatelja koji su tijekom prošle dvije godine dali krv, od čega je oko 10 posto žena.


Prošle godine prikupljene su 504 doze krvi, a prema tim pokazateljima, u posljednjih dvadeset godina prikupljeno je za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu nešto više od 4 tisuće litara krvi.  Ravnatelj Kliček je podsjetio da dobrovoljni darivatelji imaju nakon 36. davanja pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, te u skladu s jubilarnim davanjima i postotak popusta za ljetovanje u dječjem odmaralištu na otoku Viru.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI