¨Želimo vas potaknuti na razmišljanje¨ (video)

Festival znanosti u pješačkoj zoni
(FOTO: Aleksandar Grlić)

12.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6595

"Zašto piješ alkohol?" i "Razgovaraš li sa susjedima?" su samo neka od pitanja koja ste mogli dobiti na poklon iz "uskršnje košare" od gimnazijalki u pješačkoj zoni. Ako ste prošli kroz pješačku zonu možda ste naletjeli na "knjigu žalbi" i "promjenar", a neki su imali sreće pa uletjeli u debatu uz mikrofon. Cijelo to vrijeme okolo se vrzmao nitko drugi nego li, glavom i brkom, Nikola Tesla. Sve je to dio događanja u sklopu Festivala znanosti. Što nam je rekao "Tesla", pogledajte ovdje.



- Imamo svakakva pitanja koja potiču ljude na razmišljanje. Na primjer: "Zašto bacate hranu?" ili "Pomažete li čovjeku koji se srušio na ulici?". Tako potičemo ljude na promjene, ljudi uglavnom samo pričaju o promjenama, a ništa zapravo ne čine. Zato se ovo zove mikrovalna akcija jer prvo moramo krenuti od sebe. Mikrovalovima zapravo radimo neke makrovalove i mijenjamo svijet oko sebe - rekle su nam Iva Gavran i Anamarija Vidmar, učenice Gimnazije Požega.







- Cilj je potaknuti ljude na razmišljanje o promjenama u društvu. Mladi su se pitali koje probleme vide oko sebe, koje je moguće rješenje. Glavni naglasak je na pitanje "Što ja mogu učiniti?" - rekla nam je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI