Prolaz kod banke okrečen, čeka se rasvjeta i video nadzor

Prolaz kod banke
(FOTO: Mario Barać)

10.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3036

Pri kraju su radovi na uređenju prolaza kod banke u Pakracu, jednog od najprometnijih pješačkih prolaza u gradu koji je posljednjih godina devastacijom doveden u vrlo loše stanje.

Na inicijativu stanara ovog velikog stambeno-poslovnog objekta, odrađeno je temeljito čišćenje prolaza, struganje i krečenje zidova koji su bili išarani, zamijenjena su i porazbijana stakla, a nabavljeni su i novi kontejneri koji sada više ne stoje u prolazu, nego na njegovom ulazu od stambenog bloga Preradovićeve ulice.

Uložili 15.000 kuna


- Radovi su pri kraju i vidjet ćemo sada koliko će dugo izdržati tako uređeno. Zadnji put smo prolaz obnavljali prije 6 ili 7 godina, ali su uništavanja bila velika i opet je bilo nužno da prolaz temeljito uredimo. Dosad smo uložili oko 15.000 kuna, Grad, koji je vlasnik ovog prostora je obećao uskoro postaviti više rasvjetnih tijela pa prolaz više ne bi trebao biti tako mračan i nadamo se da će svjetlo spriječiti veću devastaciju. Također smo u pregovorima i čekamo ponudu za postavljanje video nadzora jer više ne znamo kako stati na kraj divljanju i uništavanju imovine. Problem su financije i ovisi koliko će to koštati, ali vjerujem kako bi video nadzor pomogao kod ovog problema - ističe Marijan Kratki, predstavnik stanara. Dodaje i kako su lani napravljeni radovi na sanaciji krovišta objekta i na uređenju terasa.


U postavljanju video nadzora olakšavajuća okolnost bi trebala biti što je jedan dio prolaza već pokriven kamerama, ali Kratki ističe da iskustva pokazuju da to pojedine vandale ne sprječava. Dokaz tim tvrdnjama je što je samo dan nakon prvog krečenja na jednom od zidova osvanula poruka ispisana flomasterom.



Najgore stanje nakon vikenda

I stanari ističu kako je najgora situacija nakon vikenda kada su se u samom prolazu mogli pronaći tragovi male, pa čak i velike nužde.

- Uputili smo i dopis policiji u kojem ih molimo da vikendom pojačaju nadzor u samom prolazu - dodaje Kratki.

Osim što je prolaz kod banke sada čist i osvježen, dodatno je će biti i oslikan jer će na dva zida kontrolirane grafite oslikavati Pakračanin Hrvoje Šebić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI