Reflektirajuća odjeća može vam spasiti život

Policijski službenici dijelili su reflektirajuće prsluke
(FOTO: PU požeško-slavonska)

09.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3367

U jučerašnjoj akciji na prometnicama naše županije evidentirano je 48 prometnih prekršaja od kojih su 37 počinili biciklisti i pješaci. Za prekršaje nekorištenja reflektirajuće odjeće ili  prsluka te neispravna svjetla dobili su pisano upozorenje, a policijski su im službenici podijelili reflektirajuće prsluke. Cilj akcije bio je ukazati sudionicima u prometu na važnost pravovremene uočljivosti.
 
Tijekom 2013. godine u našoj se županiji dogodilo 505 prometnih nesreća u kojima je 271 osoba ozlijeđena, a osam ih je smrtno stradalo. U 50 nesreća ili gotovo 10 posto sudjelovali su vozači mopeda, motocikala ili bicikala, a jedan je biciklist smrtno stradao.

Dogodile su se i 23 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci što je oko pet posto ukupnog broja prometnih nesreća. Riječ je o naletima vozila na pješake. Ozlijeđeno je 27 pješaka od kojih jedan smrtno. Šest ih je teško i 20 lakše ozlijeđeno.

U veljači ove godine na našim su prometnicama zabilježena tri naleta na bicikliste. U siječnju je smrtno stradao jedan pješak.
Iz policije stoga upozoravaju vozače mopeda, motocikala i bicikala da u slučaju smanjene vidljivosti i noću moraju koristiti reflektirajuću odjeću ili reflektirajuće prsluke. 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI