Ukrasi za uskrsna jaja: ¨Puno se može napraviti s malo novca¨

Višnja Antolović
(FOTO: Lidija Galić)

09.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 20308

U kući obitelji Antolović iz Golog Brda kod Kaptola pravi je uskrsni ugođaj. Za to je najzaslužnija Višnja Antolović koja je sve ukrase sama izradila. Hobi je to kojim se bavi unatrag nekoliko godina.

- Dosta sam sama. Suprug Ivan je uglavnom na putu, sin Igor studira, a kćer Ivana radi tako da su rijetko kod kuće. Kad dođem s posla čekam ih sve da dođu kući i na taj si način kratim vrijeme. Osim toga volim imati lijepe stvari, a nerijetko one dosta koštaju. Shvatila sam da se puno lijepih predmeta može napraviti s malo novca. Tako sam krenula - prepričava Višnja.




Jaja ukrašava različitim tehnikama, no posebnost su ona od špage.




- Špagom se može ukrasiti što god poželite. Lijepim drvofiksom jer je ostaje trajno i čvrsto je. Nakon što izaberem motiv sama pronalazim načine kako ostvariti ideju. Nešto vidim na internetu, ali uglavnom sama smišljam što ću raditi. Ukrašavam boce, teglice za cvijeće, jaja i što god uhvatim u ruke - kaže Višnja.



Jaja za Uskrs priprema cijele godine. Ukrasi ih oko 300 komada i uglavnom svi završe kao poklon. S ponosom pokazuje uskrsno jaje izrađeno od špage u kojem je pravo ptičje gnijezdo koje je pronašla na zemlji u vinogradu.



Osim ukrašavanja špagom Višnja radi decoupage, cvjetove od kukuruzovine, izrađuje vijence od bršljana, a želja joj je naučiti tehniku izrade slika od slame.

Ponekad ostaje u svojoj maloj radionici do ponoći, ideje dolaze same od sebe, a ponekad neki radovi čekaju i po nekoliko tjedana da ih završi. Uživa u tome što radi i unatoč tome što radi dvokratno u trgovini te puno posla u kući nikad joj nije teško. Materijale sakuplja tijekom cijele godine i sve ih kad-tad iskoristi.



Ovih dana sa svojim radovima po prvi puta izlazi u javnost.

- Učlanila sam se u udrugu Paukova mreža. Imat ćemo izložbu i dvije radionice do kraja ovog mjeseca. Osim toga svoje ću rukotvorine prodavati u subotu na Uskrsnom sajmu u Pleternici - raduje se Višnja.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI