Muzej u loncu uspješno predstavljen na Festivalu hrane i vina

Muzej u loncu na Festivalu hrane i vina u Zagrebu
(FOTO: Gradski muzej Požega)

07.04.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4035

Gradski muzej Požega predstavio se posljednjeg dana 2. Festivala hrane i vina u zagrebačkoj Areni s projektom "Muzej u loncu". Prema riječima ravnateljice muzeja Maje Žebčević - Matić, požeški kulinarski show je osvojio brojne posjetitelje uspješnim konceptom povijesti i običaja Požeštine na tanjuru. Među posjetiteljima bili su i poznati zagrebački Požežani, kao što su glumica Antonija Stanišić i klavijaturist Prljavog kazališta Jurica Leikauff.

- Posjetitelji su uz brojne zanimljivosti bloga Muzeja u loncu koje su mnogima razbile predrasude o jednoličnosti tradicijske prehrane Slavonije, s nestrpljenjem promatrali šeficu  Grginog dola Marijanu Pranić, kako pred njima spravlja zaboravljena jela cicvaru, kipfelkoch  i majsko vino. Direktorice Turističke Zajednice Požeške Slavonske županije i Grada Požege,  Maja Jakobović i Silvija Podoljak predstavile su gastro perjanice županije i grada, jedinstveni projekt on line shopa Slavonskih puta, Slavonsku korpu, te turističke projekte s kojima Muzej u loncu uspješno koketira, istomimenu turističku turu, kao i rujanski spektakl Aurea fest - dodaje Žebčević-Matić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI