U Bolničkoj propuštala plinska mreža, komunalci krpaju cijev

Otklanjanje kvara na plinskoj mreži u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

28.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3494

Radnici tvrtke "Pakrac plin" jutros u 6,15 sati su dobili dojavu građana da osjete plin u Bolničkoj ulici, neposredno uz ugostiteljski objekt "Ruža". U 7 su već kopali na spornom mjestu i utvrdili da na plinskoj cijevi postoji rupa kroz koju je plin doista i istjecao.

Potvrdio nam je to Marijan Pierobon, direktor "Komunalca" koji je pojasnio kako je cijev odmah zamijenjena, a odrađena je i redovita procedura u takvim slučajevima, ponovno puštanje plina i ispitivanje cjevovoda zbog mogućeg ponovnog propuštanja.




Oštećenje katranske trake


- S 99-postotnom sigurnošću mogu reći da je oštećenje plinske cijevi nastalo prilikom radova na polaganju telefonske infrastrukture. To ne znači da su oni cijev i fizički probušili tijekom radova. Plinska čelična cijev se prije ukopavanja u zemlju zaštićuje katranskom trakom da ne dolazi u kontakt s vlagom. Oni su vjerojatno tijekom radova zapeli za cijev, ogrebali je i na neki način oštetili katransku traku. Na tom mjestu je došlo do ubrzanog propadanja, cijev je bila izložena vlagi, korozija je radila svoje i uz razne druge utjecaje na cijevi se napravi rupa - pojašnjava Pierobon.

Zbog ovog kvara su radnici "Pakrac plina" privremeno morali prekinuti radove na obnovi plinske i vodovodne mreže u ulici Prolaz baruna Trenka. To su redovni radovi u sklopu Plana sanacije plinske mreže kojom je, u naredne 3 godine, predviđena obnova oko 27 kilometara plinske mreže Pakrac - Lipik.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI