Neće više prokišnjavati: Grabrik dobiva novi krov (foto)

Radovi na sportskoj dvorani Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4712

"Danas su započeli radovi na obnovi krovišta i dijela koji se tiče energetske učinkovitosti vrijedni 1,4 milijuna kuna s PDV-om. Od toga je 40 posto sredstava osigurao Grad, a 60 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Drago mi je da je tvrtka Magma iz Požege izvođač radova i vjerujem da će oni biti uspješno realizirani", izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na otvaranju radova na sportskoj dvorani Grabrik.



Radovi bi trebali biti završeni u roku dva mjeseca, a tijekom njihovog izvođenja sve će se aktivnosti u dvorani nesmetano održavati.


- Naizgled su to mali radovi, ali su vrlo osjetljivi. Organizacija radova će biti dosta složena da bi se to provelo na siguran način da se sačuva imovina u slučaju curenja. Skidaju se klasični paneli i postavljaju termoizolacijski s najboljom toplinskom izolacijom i otpornošću na prokišnjavanje i starenje te 20 godina garancije. Energetska učinkovitost male dvorane će biti značajno poboljšana i u skladu s najstrožim europskim normama. Sadašnje karakteristike su u odnosu na tražene možda 20 posto - objasnio je Zdenko Prskalo.




Dotrajali će metalni krov iznad male dvorane biti zamijenjen što će povećati energetsku učinkovitost. Gradonačelnik ističe da slijedi rješavanje ventilacije, a postoji mogućnost i postavljanja novih podova.

Ujedno je najavio skorašnji početak radova na kuglani u vrijednosti 600 tisuća kuna.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI