NASLOVNAKUTJEVOPOLITIKAARHIV
Započeli smo mnoge projekte, želimo ih dovršiti

FOTO: Promo

PROMO ČLANAK/PLAĆENI OGLAS

Započeli smo mnoge projekte, želimo ih dovršiti

15.03.2014. | Promo PREGLEDA: 6099

- Do svega ovoga nije trebalo doći, jer da je samo malo bilo volje, danas ovdje ne bi bila ovakva konferencija za medije, već predstavljanje projekata. Sve je ovo davno isplanirano, odmah nakon prošlih izbora kada je javno rečeno da proračun makar bio i zlatan neće proći. Na taj su način najavili rušenje proračuna i gradonačelnika - rekao je Ivica Nikolić, kandidat za gradonačelnika Kutjeva ispred koalicije stranaka SDP-HSU. Bespotrebno se, rekao je, sada troši 350.000 kuna.

- Na novinarski upit našoj bivšoj predsjednici vijeća na zadnjoj sjednici hoće li sazivati još jednu sjednicu radi donošenja odluke o privremenom financiranju, odgovor je bio kratak i jasan: ne, iako je ona bila obvezna predložiti privremeno financiranje bez obzira hoće li se odluka usvojiti ili ne.

- Dodatni razlog za ove izbore i kampanju je i taj što neki vijećnici u nisu htjeli shvatiti način planiranja i provedbe projekata. Najveću krivicu za to snosi bivša predsjednica vijeća i vijećnici HDSSB-a. A to je vrlo jednostavno, ono što planirate morate staviti u proračun da biste mogli kandidrati, jer kako ćete nešto kandidirati ako to nemate u svojem planu. Za to je zakonski propsana procedura.


- Velike priče o putovanjima i seminarima. Ta putovanja i tzv. kongresi, seminari i radionice obuhvaćeni su projektom gospodarske zone naša obveza je bila obići tri članice Eurospke unije zbog usporedbe projekata i razmjene iskustva. To je bilo organizirano za naše vinare, pčelare, gospodarstvenike koji su išli na putovanja i bili na seminarima – rekao je Nikolić. Ono što je najvažnije u svemu je da to nije platio Grad Kutjevo, Kutjevčani, već iz fondova Europske unije.

Velika priča o 12 milijuna kuna duga Grada Kutjeva je totalna neisitna, nebuloza, obmana. Jedan dan dug je 6, drugi 10, a treći 12 milijuna. Po potrebi. Da su htjeli o svemu razgovarati ne bi došli do ove situacije. Nadalje sreća je da postoje snimke vijeća i konferencija na kojoj se govori o obvezama Grada. Obveze su 5 milijuna kuna. Od tih 5 milijuna kuna 1 milijun je dugoročni kredit u iznosi koji se otplaćuje mjesečno 25.000 kuna do 2017. godine. 2.400.000 plaća se iz EU fondova za gospodarsku zonu, a 1.400.000 kuna iz Ministarstva poduzetništva i obrta. Dakle, situacija nije takva kakva se priča, a te priče nanose štetu Gradu Kutjevu i svima nama.


- Neusvajanjem proračuna neki projekti su zaustavljeni, neki su usporeni, a nažalost neke smo izgubili. Projekti koje smo imali i za koje smo izabrali izvođače – kanalizacija Bektež i obilaznica Vetovo su vrlo upitni jer istječu rokovi za potpisivanje ugovora. Gubimo vrijeme za prijavu na natječaje s projektima za koje je pripremljena dokumentacija. Tu se radi o jako puno naselja, puno projekta. Vodovodi: Šumanovac, Tominovac, Bjeliševac, Mitrovac - Venje te kanalizacija Šumanovac, Tominovac i Bjeliševac. Zaustavljena je izrada i dovršetak za mnoge projekte - pješačka staza Vinkomir, kanalizacija u Kuli, vodovod u Gradištu, u Vetovo druga faza kanalizacije te kanalizacija za 7 ulica u Kutjevu s Mitrovcem, sve to stoji, to nam nije trebalo. Imamo i druge projekti su u pripremi u vrijednosti 168 milijuna kuna. A dugoočekivani projekt vinske ceste Kutjevo-Mitrovac-Venje-Hrnjevac-Lukač-Vetovo vrijednosti 10 milijuna kuna nam je propao. To je žalosno. Isto tako gradonačelnik ima najmanju plaću u Hrvatskoj, a zamjenik je volonter.

I onda bivša predsjednica i neki kažu da rade za dobrobit ovoga kraja, ja mislim da oni lažu i obmanjuju sve nas – izjavio je Nikolić.


Milan Tonček, Samanta Klobučar, Ivica Nikolić, Deni Pavić i Miodrag Čamak

Nestranački kandidat za zamjenika gradonačelnika Kutjeva je Deni Pavić koji je rekao da je u proteklim mjesecima stekao bogato iskustvo koje želi nastaviti na provedbi započetih projekata. I dok druge općine i gradovi prijavljuju projekte na natječaje mi gubimo vrijeme na kampanju. Nestranačka osoba na listi za gradsko vijeće, Samanta Klobučar iz Vetova s položenim ispitom za voditeljicu projekata lokalnog i regionalnog razvoja želi svojim angažmanom doprinijeti razvoju ovog kraja.

Kutjevčanin Milan Tonček kandidat je za Gradsko vijeće kao predstavnik HSU-a. Rekao je da su do sada realizirani projekti dnevnog boravka i volonterskog centra koji će i dalje razvijati. Predsjednik HSU-a Miodrag Čamak dao je podršku koaliciji te pozvao birače da glasuju za listu SDP-HSU.

Upitao je na kraju Nikolić, ZAŠTO ima toliko ima toliko kandidata koji žele nastaviti s pripremljnim i započetim projektima? A odgovor je: ZATO što stanje nije onakvo kakvim ga prikazuju i žele ga prikazati.

Nikolić je pozvao birače da izađu na izbore, glasuju za njega i njegove koalicijske partnere kako bi nastavili sa započetim projektima riječima: "Dvije noći bez svjetla s nama, ali već tri mjeseca mraka s njima".


Tagovi: izbori u kutjevu, kutjevo, ivica nikolić, deni pavić

48 SATI NA 034PORTALU

.

Stožer: Do sada testirano 66.695 osoba, ukinut broj 113

.

Kako smo pisali, evo promjene: Moralić osobno sjeda na vatrenu stolicu

.

Obustavljen rad ʺCOVID-19 ambulanteʺ u Požegi

.

Nedjeljni izlet na Sovsko jezero, 31.05.2020.g

.

Dražen Tadijanović novi predsjednik Općinskog odbora SDP-a Kaptol

.

Savršen recept za tortu s kokosom i bijelom čokoladom

.

Požeška e-tržnica: Cjelokupna ponuda Gradske tržnice Požega dostupna je i na web-u

.

MINISTAR RADA: Već u lipnju se ide u skraćivanje radnog tjedna

.

Pijani vozač(34) skrivio prometnu nesreću u Biškupcima i dobio kaznu od 12.000 kuna

.

Tijekom vikenda prijavljene prijevare, pokušaj provale, prijetnje plicijskom službeniku...

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Trebate li zajam za rješavanje vaših problema?!!!

Trebate li zajam za rješavanje vaših problema?!!!

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BEZ POSEBNIH OGRANIČENJA I UVIJETA: BiH otvorila granice s Hrvatskom

.

19 dana smo bez novooboljelih, četvero zaraženih je u kućnoj izolaciji

.

750 tisuća kuna bespovratnih sredstava KUD-u Svilenka iz Buka

.

Društvu multiple skleroze Požeško-slavonske županije dva milijuna kuna za projekt Most suradnje

.

Danas pretežno oblačno uz moguću kišu

.

Svetkovina Duhova u požeškoj Katedrali

.

Otvorena novo uređena ʺSvečana dvorana Gloriaʺ u Požegi

.

Super vijesti stižu iz Nacionalnog stožera

.

Danas je 18. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji i dalje aktivna ČETIRI slučaja

.

Munja na polju u Slavoniji napravila rupu od pet metara

.

Općina Kaptol omogućila besplatan Internet za građane

.

DOBRI STARI OBIČAJI: Povodom rođenja novog člana obitelji, okićena okućnica u Gaju

.

Radovi na reciklažnom dvorištu u Velikoj privode se kraju

.

Evo kada nam stiže pravo ljetno vrijeme...

.

Gotovo 2 milijuna kuna za projekt Most suradnje

.

NA RIJECI SAVI SE PREVRNUO ČAMAC: U tijeku potraga za nestalim 47-godišnjakom

.

Slavlje preuzimanja svetih ulja u požeškoj Katedrali

.

Danas pretežno oblačno i kišovito

.

Subotnja šetnja Požegom 30.5.2020.

.

Evo kako napraviti kinder bueno kolač bez pečenja

FOTONALAZ

Munja na polju u Slavoniji napravila rupu od pet metara