NASLOVNAKUTJEVOPOLITIKAARHIV
Započeli smo mnoge projekte, želimo ih dovršiti

FOTO: Promo

PROMO ČLANAK/PLAĆENI OGLAS

Započeli smo mnoge projekte, želimo ih dovršiti

15.03.2014. | Promo PREGLEDA: 5797

- Do svega ovoga nije trebalo doći, jer da je samo malo bilo volje, danas ovdje ne bi bila ovakva konferencija za medije, već predstavljanje projekata. Sve je ovo davno isplanirano, odmah nakon prošlih izbora kada je javno rečeno da proračun makar bio i zlatan neće proći. Na taj su način najavili rušenje proračuna i gradonačelnika - rekao je Ivica Nikolić, kandidat za gradonačelnika Kutjeva ispred koalicije stranaka SDP-HSU. Bespotrebno se, rekao je, sada troši 350.000 kuna.

- Na novinarski upit našoj bivšoj predsjednici vijeća na zadnjoj sjednici hoće li sazivati još jednu sjednicu radi donošenja odluke o privremenom financiranju, odgovor je bio kratak i jasan: ne, iako je ona bila obvezna predložiti privremeno financiranje bez obzira hoće li se odluka usvojiti ili ne.

- Dodatni razlog za ove izbore i kampanju je i taj što neki vijećnici u nisu htjeli shvatiti način planiranja i provedbe projekata. Najveću krivicu za to snosi bivša predsjednica vijeća i vijećnici HDSSB-a. A to je vrlo jednostavno, ono što planirate morate staviti u proračun da biste mogli kandidrati, jer kako ćete nešto kandidirati ako to nemate u svojem planu. Za to je zakonski propsana procedura.


- Velike priče o putovanjima i seminarima. Ta putovanja i tzv. kongresi, seminari i radionice obuhvaćeni su projektom gospodarske zone naša obveza je bila obići tri članice Eurospke unije zbog usporedbe projekata i razmjene iskustva. To je bilo organizirano za naše vinare, pčelare, gospodarstvenike koji su išli na putovanja i bili na seminarima – rekao je Nikolić. Ono što je najvažnije u svemu je da to nije platio Grad Kutjevo, Kutjevčani, već iz fondova Europske unije.


Velika priča o 12 milijuna kuna duga Grada Kutjeva je totalna neisitna, nebuloza, obmana. Jedan dan dug je 6, drugi 10, a treći 12 milijuna. Po potrebi. Da su htjeli o svemu razgovarati ne bi došli do ove situacije. Nadalje sreća je da postoje snimke vijeća i konferencija na kojoj se govori o obvezama Grada. Obveze su 5 milijuna kuna. Od tih 5 milijuna kuna 1 milijun je dugoročni kredit u iznosi koji se otplaćuje mjesečno 25.000 kuna do 2017. godine. 2.400.000 plaća se iz EU fondova za gospodarsku zonu, a 1.400.000 kuna iz Ministarstva poduzetništva i obrta. Dakle, situacija nije takva kakva se priča, a te priče nanose štetu Gradu Kutjevu i svima nama.

- Neusvajanjem proračuna neki projekti su zaustavljeni, neki su usporeni, a nažalost neke smo izgubili. Projekti koje smo imali i za koje smo izabrali izvođače – kanalizacija Bektež i obilaznica Vetovo su vrlo upitni jer istječu rokovi za potpisivanje ugovora. Gubimo vrijeme za prijavu na natječaje s projektima za koje je pripremljena dokumentacija. Tu se radi o jako puno naselja, puno projekta. Vodovodi: Šumanovac, Tominovac, Bjeliševac, Mitrovac - Venje te kanalizacija Šumanovac, Tominovac i Bjeliševac. Zaustavljena je izrada i dovršetak za mnoge projekte - pješačka staza Vinkomir, kanalizacija u Kuli, vodovod u Gradištu, u Vetovo druga faza kanalizacije te kanalizacija za 7 ulica u Kutjevu s Mitrovcem, sve to stoji, to nam nije trebalo. Imamo i druge projekti su u pripremi u vrijednosti 168 milijuna kuna. A dugoočekivani projekt vinske ceste Kutjevo-Mitrovac-Venje-Hrnjevac-Lukač-Vetovo vrijednosti 10 milijuna kuna nam je propao. To je žalosno. Isto tako gradonačelnik ima najmanju plaću u Hrvatskoj, a zamjenik je volonter.

I onda bivša predsjednica i neki kažu da rade za dobrobit ovoga kraja, ja mislim da oni lažu i obmanjuju sve nas – izjavio je Nikolić.


Milan Tonček, Samanta Klobučar, Ivica Nikolić, Deni Pavić i Miodrag Čamak

Nestranački kandidat za zamjenika gradonačelnika Kutjeva je Deni Pavić koji je rekao da je u proteklim mjesecima stekao bogato iskustvo koje želi nastaviti na provedbi započetih projekata. I dok druge općine i gradovi prijavljuju projekte na natječaje mi gubimo vrijeme na kampanju. Nestranačka osoba na listi za gradsko vijeće, Samanta Klobučar iz Vetova s položenim ispitom za voditeljicu projekata lokalnog i regionalnog razvoja želi svojim angažmanom doprinijeti razvoju ovog kraja.

Kutjevčanin Milan Tonček kandidat je za Gradsko vijeće kao predstavnik HSU-a. Rekao je da su do sada realizirani projekti dnevnog boravka i volonterskog centra koji će i dalje razvijati. Predsjednik HSU-a Miodrag Čamak dao je podršku koaliciji te pozvao birače da glasuju za listu SDP-HSU.

Upitao je na kraju Nikolić, ZAŠTO ima toliko ima toliko kandidata koji žele nastaviti s pripremljnim i započetim projektima? A odgovor je: ZATO što stanje nije onakvo kakvim ga prikazuju i žele ga prikazati.

Nikolić je pozvao birače da izađu na izbore, glasuju za njega i njegove koalicijske partnere kako bi nastavili sa započetim projektima riječima: "Dvije noći bez svjetla s nama, ali već tri mjeseca mraka s njima".


Tagovi: izbori u kutjevu, kutjevo, ivica nikolić, deni pavić

48 SATI NA 034PORTALU

.

Na požeškom zavodu za zapošljavanje u rujnu je evidentirana 2.121 nezaposlena osoba

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

.

ʺJe li Matej Mitrović jedan od najpodcijenjenijih hrvatskih igrača?ʺ

.

Pretežno sunčano, i dalje iznadprosječno toplo

.

Teška prometna u Požegi - Vozači završili u bolnici s teškim ozljedama

.

GKUD Požega sutra putuje na Državnu smotru koreografiranog folklora

.

U Kaptolu postavljena biciklistička stanica koja je početak aktivnog razvoja turizma

.

Otvoren natječaj za stipendije Grada Požege

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Yorkshire terijer štenad

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Prelazi li Zdravko Ronko sad iz MB365 u klub HDZ-a?!

.

AUTOM NA LIVADU: Prometna nesreća između Požege i Mihaljevaca

.

Provaljeno u dva radna stroja, požar i oštećenje tuđe stvari, prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

.

Spar, Pepco, TEDi, Bipa, Tutto Bene, Intersport: Požega Shopping Capitol se otvara za manje od tjedan dana

.

Naš ministar Aladrović: Od reforme ne odustajemo, povlaštene mirovine sada nisu na redu !!

.

Aleja kestenova: Započela modernizacija i zadnje dionice

.

Članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik u Cerniku sudjelovali na ʺSusretu pjevačkih zborovaʺ

.

Dan kruha proslavili najmlađi Lipičani u Dječjem vrtiću Kockica!

.

Struje neće biti ...

.

Bablje ljeto: Danas će prevladavati sunčano i toplo vrijeme

.

Održana radionica za prijavu na projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

.

POTVRĐENO - Sutra nema nastave u školama četiri županije, u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj

.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u Požegi

.

Brucošijada 2019. u Platinumu

.

Uskoro uvođenje novog HD signala! Stariji TV prijemnici neće više biti od koristi bez dodatne opreme

.

Zvijezda Supetalenta Ron Holsey pozvan da u Pakracu zapjeva s Pejakovićem

.

Samo u Požegi !? Prometni znakovi i putokazi ʺgovoreʺ jedno, a oznake na kolniku drugo

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste