Prazan stadion, prazna subota: Lipičani o istupanju kluba iz lige

Prazan lipički stadion
(FOTO: Mario Barać)

08.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5189

Danas u 15 sati je na Gradskom stadionu u Lipiku trebala započeti utakmica 17. kola 3. HNL istok između "Lipika" i "Višnjevca", prva domaćinska utakmica Lipika u proljetnom dijelu prvenstva. Vrijeme bi bilo odlično za igru, temperatura ugodna, jedino bi malo mekši teren igračima zadavao probleme. Tako bi vjerojatno i bilo da uprava lipičkog trećeligaša, dan nakon izbora nije donijela odluku o istupanju seniorske ekipe iz Treće lige. Pitali smo Lipičane što misle o tome, a one koji su na utakmicama bili redovni, kako se osjećaju i hoće li im nedostajati nogometna subota.

Neodgovornost i bivših i sadašnjih

- Ovo će biti propalo subotnje poslijepodne, nema utakmice pa ću morati naći nešto za raditi kod kuće. Već godinama redovno dolazim na utakmice i jako će mi nedostajati. Odluka o istupanju iz lige je neozbiljna i neodgovorna i od bivše i od sadašnje uprave, i od bivše, i od sadašnje vlasti. Bez obzira na priče o uštedi, trebali su izgurati ovu polusezonu i onda vidjeti na ljeto što učiniti. Ali ću ići sutra na utakmicu jer na stadionu u Lipiku prijateljsku utakmicu igraju "Poljana" i "Croatia" iz Donje Obriježi. Čudno je sve to - rekao je Mario Zanetti (43), jedan od najvjernijih navijača iz popularne "lože".





Nataša Marković (21) je rekla kako prije nije išla na utakmice tako da ne osjeti neku veliku promjenu. - Čula sam da "Lipik" više neće igrati i šteta je što neće biti utakmica jer u Lipiku ima dosta mladih koji nemaju puno sadržaja, a sad ostaju i bez utakmica - komentirala je Nataša.

Danas se sve gleda kroz novac

Tomislav Pleša (53) tvrdi da je svjestan da su financije glavni problem. - Na utakmice nisam išao baš redovno, tek ponekad, ali znam da klub ima velikih financijskih problema. Vjerujem da nema financijske podloge za 3. ligu i da je to bilo najvažnije u odluci o istupanju. Danas se sve gleda kroz novac. S te strane odluka o istupanju iz lige je normalna, ali ako gledamo kroz sadržaj koji će ljudima sigurno nedostajati, onda nije - ističe Tomislav Pleša.



U središtu Lipika smo zatekli i Ivana Pihira (35) koji ne krije kako mu je žao zbog ovakvog razvoja situacije. - Mislim da su ipak mogli nastaviti natjecanje u 3. ligi. Pričalo se da su troškovi jako veliki, ali se moglo izgurati ovu sezonu i moglo se štedjeti negdje drugdje.

Politika odigrala puno

- Imam informacije da troškovi utakmica i nisu tako veliki kako se pričalo i mislim da je tu politika odigrala jako puno. Još više mi je žao kao pripadniku navijačke skupine "White horses" koji su također ožalošćeni i ogorčeni. Jako velika šteta za Lipik, ali što se može? - rekao je Ivan.



Među onima koji su najemotivnije podnijeli odluku o istupanja "Lipika" iz 3. lige sigurno je Tomislav Mareković - Jup, 78-godišnja lipička nogometna legenda i počasni predsjednik Kluba. Naglašava kako, kao član Uprave, jedini nije dao svoj glas za istupanje iz lige uz tvrdnju kako je Klub kroz svoju povijest prolazio vrlo teška razdoblja, ali se uvijek pronalazio način da se kriza prebrodi i problemi riješe.

Više nikada u 3. ligi

- Meni je nogomet, nakon moje obitelji i tragedija koje smo proživjeli, sve na svijetu. "Lipik" više nikada neće biti u 3. ligi. Žao mi je i teško, ne mogu više govoriti - rekao je vidno potreseni Jup, zastao koju sekundu pa nastavio: - Stalno se pričalo kako će se dug moći otplaćivati na rate, a ja sam čak išao i na Plemun klubova u Đakovo gdje sam rekao kako nastavljamo s natjecanjem jer nije bilo priča o odustajanju. I onda dan nakon skupštine donese se takva odluka. Ja to nisam znao. Subota bez nogometa će sada biti prazna, a niti jedna momčad bez prve ekipe, nije momčad iako treba podržati mladež. Ali bez glave nema naprijed - zaključuje Tomislav Mareković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI