Autobusi voze, vlakovi ne, učenici će biti zbrinuti

Autobusni kolodvor u Požegi
(FOTO: Vjeran Blašković)

25.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5325

Djelatnici Autoprometnog poduzeća Požega neće se pridružiti, za danas najavljenom, dvosatnom općem štrajku solidarnosti protiv izmjena Zakona o radu.

- Nećemo stati jer smo privatna firma i jer imamo linije koje ne mogu stajati poput onih prema Zadru, Osijeku, Puli i drugim gradovima. Tu su i redovite linije te prijevoz učenika koji moraju nekako doći u školu - pojašnjava Tomislav Bošnjak, predsjednik sindikata APP-a. U sindikatu je, dodaje 160 djelatnika i suglasni su s ovom odlukom, a na pet će minuta stati samo osječki vozači autobusa.
 
Za razliku od njih vlakovi danas od 12 do 14 sati neće voziti.
- Nećemo voziti od 12 do 14 sati i bit će kašnjenja vlakova na pojedinim linijama. Vlak na liniji Nova Kapela - Velika i obrnuto kasnit će oko sat vremena. Zbog toga će kasniti i učenici koji u školu putuju vlakom, ali i školstvo je u štrajku tako da su organizirali nastavu prema najavljenom štrajku- rekao nam je Ivan Kocijan, povjerenik Sindikata prometnika vlakova Hrvatske, Požeški bazen.

Od Lidije Romić, sindikalne povjerenice učitelja Požeško-slavonske županije doznajemo da će učitelji od 12 do 14 sati održati zbor radnika te iskazati svoj bunt prema Zakonu o radu.


- Svi će učenici u tom vremenu biti zbrinuti. Za to su zaduženi ravnatelji  u školama- pojasnila je.


Liječnici i medicinske sestre u požeškoj će bolnici održati danas polusatni skup solidarnosti. Tu nam je informaciju potvrdio dr. Igor Ivanović,  predsjednik požeške podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata. U podne će se sastati u bolničkoj predavaonici te ukazati na nezadovoljstvo najavljenim izmjenama Zakona o radu.

- Nikakvog remećenja normalnog rada u bolnici neće biti. Najavljeni skup solidarnosti bit će održan u vremenu polusatne pauze na koju zaposlenici imaju pravo tako da za pacijente nikakvih promjena nema- rekao nam je ravnatelj požeške bolnice dr. Željko Glavić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI