Grad Pakrac priprema projekt skijališta

Razgovori o projektima u uredu gradonačelnika Huške
(FOTO: Mario Barać)

24.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2504

U uredu gradonačelnika Davora Huške u Pakracu danas su predstavnici samoborske tvrtke „Športprojekt“ predstavili glavne projekte skijaške žičare i zasnježenja staze na skijalištu Omanovac.

Prema troškovniku, vrijednost investicije izgradnje 400 metara duge žičare je oko 2 milijuna kuna, a vrijednost projekta zasnježenja staze u sklopu kojega je predviđeno postavljanje tri topa za proizvodnju umjetnog snijega kao i izgranja malog akumulacijskog jezera, procijenjena je na oko milijun kuna. Uz Turističku zajednicu Pakraca, investitor ovih projekata je i Grad Pakrac koji je s oko 130.000 kuna financirao izradu projekte dokumentacije. Zvonimir Miler je ispred TZ Pakrac pojasnio kako je županijska skupština ovaj projekt proglasila projektom od posebnog interesa za Hrvatsku, a sada je u tijeku postupak rješavanja imovinsko–pravnih odnosa. Zahtjev za otkup u naravi šumskog zemljišta i to površine od 4,5 hektara je poslan Upravi za šumarstvo, a čeka se i odgovor Vlade RH i nadležnog ministarstva.

Najesen kandidiranje za EU fondove


- Očekujemo da ćemo kroz 30 dana dobiti odgovor iz Hrvatskih šuma s procjenom vrijednosti zemljišta koje zatim otkupljujemo i postajemo trajni vlasnici. U planu gospodarenja Hrvatske šume su ovo zemljište, koje nije pošumljeno, već predvidjeli za sport i rekreaciju jer se za to i sada koriste pa vjerujem da tu ne bi smjelo biti problema – ističe Miler.


Gradonačelni Davor Huška je dodao kao će, nakon rješavanja pitanja vlasništva, uslijediti zahtjev za potvrdu glavnog projekta te za izdavanje građevinske dozvole.

– Očekujemo da ćemo do jeseni dobiti tu potvrdu kako bismo ova dva projekta mogli kandidirati na natječaje za financiranje putem strukturnih fondova EU. Ovo je jedan od ukupno 15 pripremljenih projekata za sufinanciranje putem fondova EU, a ukupna vrijednost svih pripremljenih projekata je 558 milijuna kuna – rekao je Huška.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI