Vina će do odredišta slati po povoljnijoj cijeni

Ugovor su potpisali Ivan Enjingi i župan Alojz Tomašević
(FOTO: Požeško-slavonska županija)

17.02.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5785

Vinari, Požeško–slavonska županija i Hrvatska pošta potpisali su danas u županijskoj vijećnici ugovor o distribuciji vinskih pošiljki za područje cijele Hrvatske. Sličan ugovor koji su imali s Gradom Kutjevom je raskinut zbog krize vlasti.

- Ovo nam znači povoljniji prijevoz. Župan se zauzeo nakon što je ugovor s Gradom Kutjevom raskinut. Zadovoljan sam jer koristim uslugu kad šaljem vina dalje, najviše na more. Isporuka je u roku 24 sata. Paleta od 700 kilograma će koštati oko 290 kuna - izjavio nam je Branko Jakobović, vetovački vinar.

- Županija će dati čovjeka koji će primati narudžbe. Sklopili smo ugovore po povoljnijim uvjetima jer je objedinjeno 40-ak vinara. Uslugu širimo i na korisnike poput voćara, proizvođača kulena, OPG-ova. Tijekom 2013. je poslano 605 paleta pretežno na more ili u Zagreb te 627 skupnih paketa. Potporu daje i Turistička zajednica s kojom smo zajedno razvili projekt. Našli smo svi zajedničke poveznice s vinarima. Ugovori su potpisani s dosadašnjim korisnicima, ali tko god hoće može doći u Županiju sklopiti ugovor naknadno. Ovakav pristup je povoljniji malim proizvođačima koji žele izbjeći veleprodaje pri distribuciji krajnjim kupcima - rekao nam je Robert Ostrun, upravitelj središta pošta Požega.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI