Hotel u Velikoj propada, kupaca niotkud

Ilustracija
(FOTO: Google Street View)

22.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11767

Za 11. veljače zakazano je treće ročište za javnu dražbu zbog prodaje nekretnine ZRC Toplice d.o.o, u stečaju Velika.

Riječ je o hotelskom kompleksu u izgradnji i sportskom terenu ukupne površine od oko 11 tisuća četvornih metara. Vrijednost nekretnine procijenjena je na 10,3 milijuna kuna, a budući da na drugom ročištu nije bilo zainteresiranih cijena za treće ročište određena je u iznosu od 9,2 milijuna kuna što je 90 posto vrijednosti objekta.

Stečajni upravitelj Viktor Breznik kaže da je od 2007. godine, od kada je stečajni upravitelj ZRC-a, bilo zainteresiranih kupaca što sada nije slučaj. Smatra da je razlog tome kriza koja je prisutna u Hrvatskoj, no vjeruje da će se kupac ipak naći.


Neslužbeno doznajemo da je svojevremeno za kupnju hotela bio zainteresiran i požeški građevinski poduzetnik Josip Galić.


Podsjetimo, kamen temeljac za hotel u Velikoj prije 13-ak je godina položio tadašnji predsjednik države Stjepan Mesić. Vlado Zec najavljivao je tada da će to biti luksuzni hotel s pet zvjezdica i 200 soba, a otvorenje je trebalo biti za doček Nove 2004. godine.

Od cijele je priče ostao izgrađen podrum i prvi kat hotela koji sve više nagriza zub vremena.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI