Limači Požege osvojili drugo mjesto u Vinkovcima, a prvo u Brodu

Limači NK Požega
(FOTO: NK Požega)

13.01.2014. | Jurica Bešlić/P.S.S.
Pregleda: 7710

Limači NK Požega u subotu su sudjelovali u završnici Zimske lige „Zara“ u Vinkovcima. U prva dva dana lige, 21. prosinca i 04. siječnja odigrali su šest utakmica u kojima su ostvarili pet pobjeda i jedan remi. S tim rezultatima plasirali su se u polufinale u kojem su igrali protiv druge ekipe HNK Cibalia. Utakmica je završila 1:1, a limači NK Požege su nakon izvođenja penala rezultatom 4:2 izborili ulazak u finale.



Pogodak u regularnom vremenu postigao je Toni Barišić a sigurni izvođači penala bili su Tin Ujević, Marko Milobara i Roko Anić. U finalu je Požega igrala protiv prve ekipe HNK Cibalia s kojom su ranije u skupini odigrali neodlučeno, 1:1. Takav rezultat je bio i u ovoj utakmici sve do posljednje minute kada je Cibalia pogotkom iz penala ostvarila pobjedu rezultatom 2:1 i osvojila prvo mjesto. Pogodak za Požegu u finalu je postigao Filip Margeta. Igrač NK Požega, Bruno Raguž je najbolji strijelac lige sa 9 pogodaka iako nije igrao utakmice polufinala i finala zbog bolesti. Obrambeni igrač Požege Roko Anić izabran je u najbolju šestorku lige.





Za NK Požegu u Vinkovcima su igrali Tin Ujević, Toni Barišić, Roko Anić, Filip Margeta, Bruno Raguž, Luka Milosavljević i Bruno Samardžija. Ekipu Požege su još pojačali i Marko Milobara iz NK Kaptola i Borna Knezović iz NK Slavije Pleternica.



Već sljedećeg dana limači Požege nastupili su na humanitarnom malonogometnom turniru „Djeca djeci 2014“ u Slavonskom Brodu. Prvog dana turnira igrane su utakmice po skupinama. Dvije ekipe su dobile pozivnice i nisu morale igrati prvog dana turnira već su se uključili u natjecanje od četvrtfinala. To su HNK Cibalia koja je osvojila turnir 2013. godine i NK Požega kao pobjednik turnira „Sveti Nikola“ održanog požetkom prosinca prošle godine.



U četvrtfinalu je Požega s 12:0 bila bolja od NK Šapci. U polufinalu su limači NK Požega dobili NK Slobodnicu rezultatom 6:0. U finalu ih je čekala HNK Cibalia s kojom su dan prije igrali u finalu u Vinkovcima. Požega je dobila utakmicu s 3:0 i uspjela se revanširati Cibaliji. Dva pogotka u finalu postigao je Toni Barišić a jedan Borna Knezović.

Tako je Požega osvojila turnir uz tri uvjerljive pobjede i razliku pogodaka 21:0. Vratar Požege Tin Ujević u tri utakmice nije primio niti jedan pogodak te je izabran za najboljeg vratara dok je Borna Knezović najbolji strijelac s 12 postignutih pogodaka.



Za Požegu su prvo mjesto u Slavonskom Brodu osvojili Tin Ujević, Luka Milosavljević, Filip Margeta, Toni Barišić, Borna Knezović, Benedikt Romić i Marko Milobara. Ekipu NK Požega u Vinkovcima i Slavonskom Brodu vodili su treneri Mario Raguž i Krešimir Čuljak.

Sljedećeg vikenda limači NK Požega nastavljaju natjecanje u Zimskoj ligi u Slobodnici gdje brane prvo mjesto osvojeno 2013. godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI