Požeški planinari dočekali novu godinu u Lapjaku

HPD Sokolovac organizirao je doček nove godine u planinarskom domu Lapjak
(FOTO: HPD Sokolovac)

02.01.2014. | HPD Sokolovac/M.N.
Pregleda: 6240

Nakon punih 25 godina požeški planinari dočekali su Novu godinu u djelomično obnovljenom Planinarskom domu Lapjak u Velikoj.Devedestak planinara i njihovih gostiju i prijatelja, u odličnoj atmosferi, uz dobru glazbu dueta Kristina i Damir, također članova HPD Sokolovac, slavilo je 2014. u tom kultnom mjestu, poznatom i omiljenom planinarima cijele Hrvatske još od srpnja 1958. kada je sagrađen.

- Od Nove godine, godine u kojoj HPD Sokolovac o ulazi u 116. obljetnicu postojanja, Planinarski dom Lapjak bit će otvoren vikendom od 9 u do 19 sati. Nakon desetak godina ulaganja ovo čuveno zdanje, za čiju je obnovu krovišta i prizemlja utrošen jedan i po milijun kuna i brojni sati dobrovljnog rada članova Društva, opet otvara svoja vrata planinarima, izletnicima i turistima. U potpuno uređenom prizemlju nalazi se ugostiteljski dio i velika društvena prostorija pogodna za organiziranje zabava, održavanje godišnje skupštine, planinarske škole i drugih sadržaja. U manjoj prostoriji, takozvanoj kamenoj sali, smješteno je osamnaest kreveta što će planinarima iz drugih dijelova Hrvatske pružiti mogućnost da se u Velikoj, nadomak Papuka, u istoimenom parku prirode, zadrže više od jednog dana i prespavaju uz vrlo povoljnu planinarsku cijenu. Uređenje soba na katu i u potkrovlju moraju pričekati neka bolja vremena jer je za njihovo uređenje potrebno oko dva milijuna kuna - pojašnjava Ana Pirović, članica Upravnog odbora HPD Sokolovac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI