Župan nagradio najbolje učenike s natjecanja

Nagrađeni učenici kod župana
(FOTO: PSzupanija.hr)

18.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 7003

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević danas je primio i nagradio učenike osnovnih i srednjih škola s područja naše županije koji su osvojili odličja na raznim školskim, kulturnim i sportskim natjecanjima na državnoj razini.

Iz čaglinske OŠ Stjepana Radića nagrađene su Antonija Tušek (Lidrano, monolog "Zločesta mama" i Martina Barišić (Novigradsko proljeće, glazbene radionice) pod vodstvom mentorice Ljiljane Đurđević. Iz kutjevačke OŠ Zdenka Turkovića to je skupina učenika (Miroslav Alpeza, Ivan Bandalo, Lovro Barbir, Marija Barić, Iva Budimir, Vlatka Čolić, Marina Hegediš, Emanuela Katavić, Ivona Lončar i Stjepan Smojver) koji su na Lidranu nastupili s predstavom "Zalaganje za laganje" pod vodstvom mentorice Anite Katić. Učenici OŠ Julija Kempfa iz Požege - Ivan Čajka, Niko Pisker, Bruno Devčić, Dinko Obradović i Luka Čajka osvojili su 2. mjesto na državnom natjecanju u gimnastici pod vodstvom mentora Darija Piskera. Iz kaptolačke OŠ Vilima Korajca nagrađen je Ivan Manović za 3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike, a vodila ga je mentorica Marija Bunčić.

Među srednjoškolcima, istaknuo se Romario Vijačkić, učenik Tehničke škole u Požegi osvojivši 3. mjesto na državnom natjecanju iz strojarske konstrukcije pod vodstvom mentorice Mirjane Pavlović. Marija Pavličević, učenica Obrtničke škole osvojila je 2. mjesto na državnom natjecanju odjevnih tehničara, a mentorica joj je bila Sanja Špehar. Gimnazijalka Andrea Baričević nastupila je na Lidranu s literarnim radom "Posveta" pod vodstvom mentorice Valentine Soldo. Gimnazijske odbojkašice Karla Glasnović, Franka Zubović, Sanja Karačić, Margareta Prskalo, Dora Tolić, Ivana Blažičević, Valerija Šakić, Ivana Miličević, Vinka Stanišić, Renata Nović, Ines Barukčić i Iris Ivaniš bile su druge na državnom školskom natjecanju u odbojci.


Lea Glasnović, učenica Katoličke gimnazije na Lidranu je izvela monolog Teresa Raquin, a mentorica joj je Marijana Ćorluka. Dominik Pavelić bio je treći na natjecanju iz latinskog jezika, a mentor mu je bio Ivan Bedeničić. Iz Srednje škole Pakrac učenik Sebastijan Nježić osvojio je 3. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika pod vodstvom mentorice Davorke Lokner. Među učenicima Glazbene škole Požega, tu su svirači bisernice i brača Josip Tkalčec, Filip Radić i Zlatko Galik vođeni mentorom Veljkom Valentinom Škorvagom, zatim Ivan Karadža i Lara Kelemen pod mentorstvom Saše Botičkog te Marija Mandić pod mentorstvom Dominika Škrabala. Tamburaški komorni ansambl i Brass Quintet osvojili su prvu i drugu nagradu.


Učenici koji su bili prvi na državnim natjecanjima dobili su od Županije 300 kuna, za drugo mjesto su dobili 250, a 300 kuna za treće mjesto. Budući da su LIDRANO i Novigradsko proljeće smotre bez ranga, sudjelovanje na njima je izjednačeno s prvim mjestom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI