Učenici sade stabla oko škola u Kaptolu i Alilovcima (foto)

Kaptolački osnovnoškolci u akciji
(FOTO: OŠ Vilima Korajca)

04.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5981

"Posadit ćemo stotinjak stabala oko škole, školskog igrališta i oko područne škole u Alilovcima, od čega će imati koristi cijela lokalna zajednica. Zasadit će se lipe, platane, gorski brijest, javor i ginko uz savjet stručnjaka koji su to predložili", priča nam ravnatelj Osnovne škole Vilim Korajca Nino Diklić nakon što su krenuli u realizaciju školskog projekta "1, 2, 3, po jedno stablo zasadimo svi".

Zaklada za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" odobrila je OŠ Vilima Korajca Kaptol 12.975 kuna, a škola je prikupila 4.325 kn. U tome su im osim učenika pomogli Udruga vinara, vinogradara i voćara, Češka Beseda, NK Kaptol i vatrogasci, kako financijski tako i svojom pomoći oko sadnje drveća.




- U projektu su naravno sudjelovala i djeca sukladno svojim mogućnostima tako da bi postigli i odgojni učinak cijele akcije-projekta što i jest naš primarni zadatak u školi. Naša vizija je održivi razvoj, odnosno sami si trebamo pomoći koliko možemo. To se može ostvariti praćenjem i prijavljivanjem na razne projekte, donacije i natjecanja što mi u školi pokušavamo činiti - kaže ravnatelj Diklić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI