Riječanka predstavila mladim Lipičanima slikarsku tehniku (foto)

Mirjana Kajdi Žužić pokazuje lipičkoj djeci tehniku batik
(FOTO: Mario Barać)

27.11.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4364

Batik tehnika je likovna tehnika bojanja pomoću voska, naučilo je to danas 15-ak djevojčica i dječaka, osnovnoškolskog uzrasta u Multikulturalnom centru u Lipiku gdje je organizirana likovna radionica koji je vodila Mirjana Kajdi Žužić, umirovljena likovne i glazbene pedagogije iz Rijeke.



Djeca su, osim teoretskog znanja o postojanju indijskog i afričkog Batika, i u praksi naučila i okušala se u slikanju voskom na papiru te bojanju tkanine u vrućoj boji.





– Ovo je vrlo atraktivna i zanimljiva, ali zahtjevna tehnika koju odlikuju atraktivni otisnuti oblici, ali i zanimljive žive boje. Djeci je posebno zanimljivo slikanje voskom na papiru pomoću tempera, čemu ću ih danas i podučiti, pojasnila je profesorica Mirjana koja je u Lipiku po prvi put i to na trotjednim terapijama.



- Prekrasno mi je ovdje, jako mi se svidio ovaj miran i jako lijepi gradić koji ima impresivne secesijske kuće i objekte. Posebno sam oduševljena ljudima, prije svega uslugom u lipičkoj bolnici, istaknula je profesorica Kajdi Žužić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI