Požeška koalicija se klima: Rašić iznio razloge zašto je suzdržan

24.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 17453

Vladajuća većina u požeškom Gradskom vijeću, koju su vijećnici HDZ-a i HSP-a AS postigli u koaliciji s nezavisnim vijećnicima, na sve je klimavijim nogama. Pokazalo se to na prošloj sjednici, kada su neke točke bile izglasane samo iz razloga što su nedostajala dva vijećnika iz redova oporbe. Tako su, primjerice, odluke o novom dječjem vrtiću i zaduživanju prošle s tankom većinom od jednoga glasa unatoč suzdržanom glasovanju nezavisnog vijećnika Mire Rašića.

Rašić nam se obratio priopćenjem u kojem navodi razloge zašto je odlučio ovako postupiti. Nezadovoljan je odnosom vladajuće stranke prema koalicijskim partnerima.

- Nisam glasovao "za" dizanje kredita od 5 milijuna kuna jer meni, kao koalicijskom partneru, nitko nije detaljnije obrazložio ispravnost ovakve odluke, a u dokumentaciji koju je predlagatelj dostavio vijećnicima nema niti jednog valjanog razloga za njezino donošenje. Usmena paušalna objašnjenja u ovom poslu ne prihvaćam. Forsiranje izgradnje vrtića na lokalitetu gdje već u blizini imamo dva vrtića nema smisla jer će središte grada ostati bez ijednog vrtića, što je nedopustivo. Podržavam kupovinu zemljišta jer nekretnina uvijek ima svoju vrijednost i može se iskoristiti u druge svrhe, primjerice za školu - pojasnio je Rašić.


- Nisam glasovao ni za osnivanje Ureda gradonačelnika jer uz ova dva mlada, obrazovana i ambiciozna dogradonačelnika, a smatram ih iznimno kvalitetnima, ne vidim potrebu dodatnog osoblja - dodaje Rašić.


Iako su svi ovi prijedlozi prošli bez obzira na njegovu suzdržanost, u pitanje dolazi proračun za 2014. godinu jer, ukoliko Rašić ostane pri svome stajalištu i ukoliko na sljedeću sjednicu dođu svi oporbeni vijećnici, moglo bi se dogoditi da gradonačelnik Neferović nema dovoljno ruku u vijeću koje će ga poduprijeti i proračun neće moći biti izglasan.

- Ne želim ući u zavadu s gradonačelnikom, ali nije u redu da me dva mjeseca nitko iz Gradske kuće nije kontaktirao niti pozvao da izložim svoje prijedloge, ipak smo koalicijski partneri. Ovakav način ne vodi na dobro, a moj je stav bio od početka da ću podržavati novu vlast ukoliko se budemo međusobno poštivali i uvažavali kao partneri te razvoj grada temeljili na racionalnim i konstruktivnim prijedlozima kao i rješenjima za učinkovitu i sposobnu lokalnu upravu koja će ići u prilog otvaranju radnih mjesta prioritetno u gospodarstvu, a ne u gradskoj upravi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI