Kaptolačkoj školi odobren projekt za nove nasade

Osnovna škola u Kaptolu
(FOTO: OŠ V. Korajca)

21.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7576

Osnovna škola Vilima Korajca iz Kaptola dobila je 13.000 kuna na natječaju Zaklade za razvoj lokalne zajednice "Slagalica". U sklopu školskog projekta "1, 2, 3, po jedno stablo zasadimo svi" posadit će novo zelenilo i stabla oko škole i igrališta. Pisanje projekta su izveli vježbenici Općine Kaptol.

- Čuli smo za natječaj zaklade Slagalica i ponudili našu pomoć oko pisanja dokumentacije i izrade financijskog plana ravnatelju škole. Nedavno smo imali rekonstrukciju igrališta, a borovi oko njega su se posušili pa postoji potreba za novim zelenilom. Sve je odradilo naših troje vježbenika. Odobreno nam je 13.000 kuna, a ostatak od 4.000 planiramo prikupiti donacijama i sredstvima Općine. Uključili su se naša udruga vinara, nogometni klub i pojedinci - izjavio nam je Josip Soudek, zamjenik načelnika Općine Kaptol.

- Sredinom idućeg tjedna očekujemo potpisivanje ugovora, a nakon toga moramo upitati stručnjake koje drveće saditi. Dobili smo već jedan prijedlog da to budu ginko i hrast jer su otporni na sušu i vjetar, a moramo za mišljenje pitati i vlasnike parcela čije zemljište graniči sa školskim. Ako nas posluži lijepo vrijeme, sadnja bi mogla početi već u prosincu - pojašnjava Soudek.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI