Spašena planinarka kojoj je pozlilo na Kapavcu

Uspon Kapavac nalazi se na Krndiji iznad Kutjeva
(FOTO: Google Maps)

18.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4759

"Planinarki iz HPD Bilogora Bjelovar je pozlilo jučer oko 10:40 sati pri usponu na vrh Kapavac na Krndiji. Njezin vodič koji je naš član je uputio poziv. Mi smo ga proslijedili stanici GSS-a Orahovica. Pročelnik stanice Časlav Sikora je bio u blizini, na deset minuta hoda. Zbog nepristupačnog terena morao je prići okolnim  putem terenskim vozilom. Potom je ustanovio da joj je potreban hitan medicinski transport i oko 11:20 ju je predao Hitnoj medicinskoj pomoći. Informacija u kakvom je stanju planinarka nemamo, ali vjerojatno je u pitanju samo mučnina zbog prebrog uspona, problema s tlakom ili dijabetesa", rekao nam je Mario Varga, pročelnik stanice GSS-a Bjelovar.

Zahvaljujući brzoj akciji Gorske službe spašavanja, nesretna planinarka je predana hitnoj pomoći u manje od 40 minuta. U akciju je bila uključena postaja GSS-a Orahovica, a poziv je zaprimio GSS Bjelovar. U Požeškoj postaji pojašnjavaju da u takvim akcijama djeluje uvijek najbliža postaja ili ekipa GSS-a bez obzira na to što je ovaj vrh u Požeško-slavonskoj županiji. Ističu da je najbolje u takvim situacijam pozvati jedinstveni broj 112. Iako je poziv za pomoć upućen bilo kojem članu HGSS-a, ujedno i poziv cijeloj Službi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI