Sudska vještakinja: Kamen je zlorabio gradske mjenice

Vlado Zec na suđenju
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

26.05.2011. | M.N.
Pregleda: 10162

"Mjenice koje je Grad Požega dao Kamen-Ingradu kao sredstvo osiguravanja za izvođenje, sanaciju i rekonstrukciju objekata visoko i nisko gradnje tijekom 2003. i 2004. godine nisu iskorištene za ono za što su dane nego je njima Kamen-Ingrad financirao svoje redovito poslovanje", kazala je sudska vještakinja Mirta Tomljanović iz Zagreba na današnjem saslušanju u nastavku suđenja Vladi Zecu, Đurđici Kristić, bivšoj upravi Kamen-Ingrada i bivšim direktorima tvrtke Cesta zbog zlouporabe mjenica Grada Požege na Općinskom sudu u Požegi, piše Večernji list.

Između Grada Požege i Kamen Ingrada je tijekom dvije godine sklopljeno 30 ugovora ukupne vrijednosti 26.7 milijuna, a Kamen je putem mjenica naplatio 33,2 milijuna kuna.

Gradonačelnik Zdravko Ronko je još u utorak, saslušan kao svjedok, ustvrdio kako Grad nije oštećen.


"Kamen nije naplatio ni lipe više od predviđenih 12 posto koliko smo bili obvezni dati za gradnju gimnazije. Kada je ugovor o gradnji između Ministarstva prosvjete i Kamen-Ingrada raskinut, potpisan je novi ugovor s Presoflex gradnjom. Županija i Grad su isto tako bili pozvani da ga potpišu, ali mi to nismo željeli učiniti jer smo svoju obvezu već ispunili. Dakle, iz proračuna nije plaćeno ništa više nego što je ugovorim bilo predviđeno", rekao je Ronko, a prenio Večernji list.


U nastavku suđenja zatraženo je dopunsko knjigovodstveno vještačenje jer nijedna se stranka ne smatra oštećenom, a jasno je da je Kamen-Ingrad stekao protupravnu korist.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI