Požešku knjižnicu predstavljala Eva Đeker

Eva Đeker
(FOTO: Gradska knjižnica Požega)

16.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4449

Poznati su pobjednici ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održanog u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

U kvizu su sudjelovali učenici osnovnih škola koje su kandidirale narodne i školske knjižnice. U ime požeške škole Dobriše Cesarića u kvizu je sudjelovao Fabijan Ereiz. Školsku knjižnicu OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Velike predstavljala je Lucija Adžić, a Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega Eva Đeker, učenica sedmog razreda.

- U knjižnicu sam učlanjena već jako dugo. Budući da puno čitam i često posuđujem knjige teta u knjižnici ponudila mi je da sudjelujem u kvizu. Imala sam zadatak pročitati tri knjige: Pobuna Pauline P., Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu i Gregov dnevnik. Kviz smo rješavali putem interneta, a prije tri tjedna doznala sam da sam odlično riješila zadatke – prepričava Eva.


Nagrade su najboljima dodijeljene u Zagrebu, u sklopu Interlibera.


– Dobila sam četiri knjige: Zašto baš ja?, Crna vrana, Prozori moga djetinjstva i Najljepši školski vrtovi. Još sam si i kupila jednu knjigu, Vidimo se na fejsu od Sanje Pilić jer mi je ona najdraži pisac. Knjige su joj zanimljive i smiješne, a baš takve najviše volim – kaže Eva dodajući da će joj nove knjige itekako dobro doći jer najviše čita upravo tijekom zime jer je hladno pa dosta vremena provodi u kući.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI