Riješeno zemljište: Požega će imati dvije gospodarske zone

Gospodarska zona Sjever bit će smještena u Industrijskoj ulici
(FOTO: Google Maps)

15.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 10723

Problem nedostatka zemljišta za gospodarsku zonu koji se godinama nametao kao prepreka razvoju gospodarskih subjekata na području Požeštine konačno bi trebao biti riješen. Naime, gradski će vijećnici na svojoj trećoj sjednici zakazanoj za 21. studenog raspravljati o izmjenama i dopunama plana uređenja gospodarskih zona u Alagincima i Industrijskoj ulici.

U izdvojenoj će industrijskoj zoni "Alaginci- Požega" potencijalnim investitorima biti osigurano gotovo 13 hektara zemljišta.

- Razlozi su zahtjevi investitora i vlasnika zemljišta čestica da se ukine obveza prema kojoj je usvojenim planom uvjetovana obveza njihovog objedinjavanja. Čestice su u vlasništvu više subjekata čiji se planovi ne podudaraju - pojasnio je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.


U Industrijskoj će ulici, u zoni "Sjever" za razvoj gospodarstva biti osigurano dodatnih 37 hektara zemljišta. Radi se preparcelacija zemljišta u svrhu formiranja novih građevinskih čestica za gospodarsku namjenu. Dio toga zemljišta u vlasništvu je Grada Požege, a dio u privatnom. Riječ je o zemljištu na potezu od zgrade HEP-a do Šokačke ulice.


- Postignut je dogovor s vlasnicima zemljišta gdje su iskazali spremnost participirati u stvaranju nove gospodarske zone. Sretan sam što su građani prepoznali namjeru da je u tom dijelu grada, na zemljištu koje je do sada bilo neuređeno, potrebno pokrenuti razvoj gospodarstva. Našli smo zajednički interes i Grad će ulagati u infrastrukturu. Na isti ćemo način pregovarati i s vlasnicima zemljišta na Prauljama gdje je u planu izgradnja novog dječjeg vrtića - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI