Potražnja je takva da jedva uspijevaju pokriti potrebe tržišta

Proizvodnja u Color emajlu
(FOTO: Lidija Galić)

13.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 19378

Tvrtka Color emajl jedna je od svijetlih primjera požeškog gospodarstva i zapošljava 390 radnika. Uz proizvodnju cijevi godišnje proizvode oko 13 tisuća kamina.

- Naše je tržište uglavnom inozemno. Izvozimo u Njemačku, Italiju, skandinavske zemlje i Francusku, a iduće godine svoje ćemo proizvode plasirati i u Englesku. Imamo 150 modela kamina, a potražnja je tolika da smo ove godine unatoč povećanju proizvodnje od 25 posto jedva uspjeli pokriti potrebe postojećih kupaca - kaže vlasnik Goran Šutalo.




Ovih dana u Coloru užurbano pripremaju zemljište na kojem će izgraditi novu emajlirnicu i skladište. U funkciji bi trebali biti od svibnja iduće godine. Riječ je o investiciji od gotovo 70 milijuna kuna, a bit će to prilika za otvaranje dodatnih 20 radnih mjesta.




Planiraju i izgradnju novog pogona za proizvodnju kamina. Dokumentacija za oba projekta već je spremna. I dok se za emajlirnicu i skladište čekaju građevinske dozvole, problem za pokretanje novog proizvodnog pogona kamina jest nedostatak zemljišta.



- Grad užurbano radi na pronalaženju rješenja za to. Na sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo odluku o izmjeni GUP-a kako bi se što prije osiguralo oko pet hektara zemljišta za ovaj pogon - rekao je tijekom današnjeg posjeta Coloru dogradonačelnik Mario Pilon koji je sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i županom Alojzom Tomaševićem posjetio danas Zvečevo, Požežanku i Color emajl.



- Svako nam je radno mjesto važno i ako znamo da se ovdje stvaraju preduvjeti za stotinjak novih, Grad će učiniti sve da se ovakvi projekti naših gospodarstvenika što prije realiziraju - rekao je Pilon. Potporu će pružiti i Županija. Tamo će se, prema riječima župana Tomaševića, učiniti sve kako postupak dobivanja građevinskih dozvola ne bi bio prepreka našim gospodarstvenicima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI