Mladi Pleterničani uređuju zapušteni izvor u Bzenici

Solarna elektrana pleternica Domagoj Katić
(FOTO: Matea Pandžić)

06.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4812

Udruga "Mladi za mlade" iz Pleternice uređuje zapušteni izvor u Bzenici na putu prema Klašnicama i lovačkom domu. Brojni izletnici, rekreativci i lovci uskoro će dobiti osim uređenog izvora i mjesto za odmor. Ukupno 12.000 kuna za uređenje izvora i postavljanje sjenice osigurali su Grad Pleternica i zaklada Slagalica iz Osijeka. U akciju se uključila i lokalna zajednica, a radovi bi trebali biti gotovi za dva tjedna.

- Na sastanku s predstavnicima Mjesnog odbora Bzenica saznali smo za zapušteni izvor, a znali smo za natječaj udruge Slagalica pa smo se prijavili i dobili smo 9.000 kuna, dok 3.000 sufinancira Grad Pleternica. Već smo započeli s čišćenjem prostora oko izvora. Planiramo postaviti cijevi da se vidi kako voda teče, uredit ćemo i jednu sjenicu sa klupama i stolom. Ruta pored koje se nalazi je inače jako zanimljiva lovcima i izletnicima, a naša udruga je koristi za biciklijadu. Čekamo samo lijepo vrijeme da nastavimo i mislimo da bi sve moglo biti gotovo za otprilike dva tjedna. Cijeli projekt smo odradili u suradnji s Mjesnim odborom i bez njih ovo ne bi bilo moguće - izjavio je voditelj projekta Domagoj Katić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI