Požeški Dom zdravlja će riješiti dugove i godinu završiti u plusu

Darko Puljašić, Alojz Tomašević i Mato Matijević
(FOTO: Lidija Galić)

30.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4932

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije ovu će godinu završiti s plusom na računu. Dug koji je 2010. godine bio 4,4 milijuna kuna do kraja će godine biti saniran. Prema riječima ravnatelja Darka Puljašića rezultat je to dobre suradnje s Požeško-slavonskom županijom.

- Sinergija s relevantnim čimbenicima u županiji itekako nam je važna kako bismo našim sugrađanima omogućili potpuno ostvarivanje njihovog prava na zdravstvenu zaštitu - rekao je Puljašić.

Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo zajedno su financirali uređenje krovišta na zgradi u Industrijskoj ulici čiji su vlasnici ove dvije institucije.


- Radovi su vrijedni oko 150 tisuća kuna od čega je 36 posto sredstava osigurao Zavod za javno zdravstvo, a ostatak Dom zdravlja - rekao je Mato Matijević, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Dodao je da će na isti način ulagati i u druge zajedničke objekte te da u tome očekuju i potporu Županije. U Industrijskoj ulici djeluju dvije ambulante opće medicine, stomatolog i Odjel za dezinfekciju, deratizaciju i dezinsekciju.


Ujedno je danas obavljena i primopredaja vozila koja je Zavod darovao Domu zdravlja. Naime, Zavodu su bila potrebna veća vozila te su nakon kupovine novih, svoja dva darovali Domu zdravlja.

Puljašić je na kraju dodao da je naša Županija među rijetkima koje u gotovo svim domovima zdravlja ima riješen pristup invalidima.

- Takav pristup potrebno je riješiti još jedino u Brestovcu. U tijeku je izrada projektne dokumentacije te će uskoro i ovaj problem biti riješen - najavio je.

Župan Alojz Tomašević pozvao je i druge institucije u županiji da razvijaju ovakav oblik suradnje na dobrobit građana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI